Inför Hammarby IF DFF – IK Sirius FK

01082021_1627846903.png

Det är ingen tvekan om att det blir en tuff dag på Zinkensdamms IP i morgon. Där står nämligen Elitettans andraplacerade lag Hammarby redo för match.

Utöver att det är en av årets tuffaste motståndare så är det en match med många dimensioner. Fjolårets Siriustränare Olof Unogård ställs mot årets tränare Fredrik Bernhardsson, flera Hammarby-spelare har ett förflutet i Sirius och det skapar så klart en derbykänsla lagen emellan och sist men inte minst är båda lagen i starkt behov av poäng i en slutspurt fjärran serielunken som kan bli nog så dramatisk.

Hammarby känner flåset av Växjö närmast under uppflyttningsstrecket och Sirius har en liten men dock möjlighet att ta sig upp på uppflyttningsplats även om det krävs att väldigt många resultat ska gå vår väg för att det ska bli verklighet. Men märkligare saker än så har skett i idrottens värld.

Frånsett en något oväntad vurpa för två omgångar sedan när Hammarby gick på pumpen mot Kungsbacka DFF, och en mer förklarlig förlust mot Växjö har Hammarby  gått som tåget efter sommaruppehållet och med fyra omgångar kvar laget redan tagit lika många segrar som man förmådde skaka fram under hela vårsäsongen.

Även Sirius har lyckats konservera den fina formen och kommer med två raka segrar med den imponerande målskillnaden 9 – 0 så det är två lag med starkt självförtroende och medvind som brakar samman i morgon.

Fredrik Bernhardsson har inte lagt ner någon större energi på att tänka på en eventuell ”strid i striden” mellan honom och den föregående tränaren men att matchen är lite speciell råder det ingen tvekan om.

– Vi har inte gjort några annorlunda förberedelser men visst märks det att tjejerna är rejält taggade och känner en lite annorlunda – men positiv – anspänning. Många av spelarna känner varandra väl så det blir en extra känsla av derby. Hammarby har ju uttalat en ambition att ta sig till allsvenskan så pressen ligger främst på dem. Vi kan åka till matchen med en  avspänd och skön inställning. Vi har allt att vinna och det är ett ganska skönt läge.

En lång och tuff säsong är snart avspelad. Om en knapp månad vet vi hur det slutar. Men trots ett tufft matchande ser inte Fredrik några tecken på trötthet i truppen.

– Långt därifrån. Det har gått bra för oss på slutet och det ger energi. På träningarna är det fullt med både pigga huvud och ben.

Många hostar och snorar i Uppsala just nu och inte heller damtruppen har varit förskonad. Flera spelare har brottats med snuva i veckan men i skrivande stund är samtliga tillgängliga för spel.

Hammarby IF DFF – IK Sirius FK

Lördag 8 oktober, 15:00

Zinkensdamms IP

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch