Inför: Halmstads BK – IK Sirius

01082021_1627847023.jpeg

Efter den övertygande segern mot Örgryte hemma på Studan har Sirius skaffat sig ordentligt slagläge i toppen av Superettan. En seger mot serietrean Halmstads BK borta på Örjans Vall på måndagen skulle redan nu säkra en topp två-placering, och därmed ett historiskt avancemang till allsvenskan efter 42 års frånvaro för Blåsvart, men det är årets kanske tuffaste match som väntar. Kim Bergstrand vill fokusera på spelet på planen och ingenting annat.

– Vi åker dit för att vinna, och vi har pratat om hur vi ska bära oss åt för att göra det. Det gäller att fokusera på det som ska göras på planen och inte spekulera i annat. Det känns väldigt samlat och beslutsamt, precis som det känts ända sedan förlusten i Degerfors för ett par månader sedan. Det är bra stämning och allting är på en bra nivå, säger han.

Senast Sirius och Halmstad möttes var i premiären den 4 april, då Sirius efter ett tidigt baklängesmål vände och vann med 2-1 efter en fin insats på Studan.  Sedan dess har lagen följts åt i tabellen, sedan sommaruppehållet med Sirius i topp. Med tre matcher kvar att spela har Sirius lagt sex poäng och AFC United mellan sig och hallänningarna på tredjeplatsen, efter att Halmstad senast förlorat med 2-1 borta mot GAIS och innan dess kryssat mot de båda bottenlagen Assyriska och Syrianska. Det är en sexpoängsmatch i ordets rätta bemärkelse som utspelar sig på Örjans Vall på måndagen. I Halmstad har blott 17-årige Sead Haksabanovic varit lagets kanske viktigaste spelare under säsongen med 7 mål och 7 assist, men också norske anfallaren Alexander Ruud Tveter (tvåa i skytteligan med 13 mål) har gjort stort avtryck tillsammans med förra årets skyttekung (då för Jönköping) Fredrik Olsson på topp.

– Halmstad har varit bra på att hitta vägar att vinna fotbollsmatcher, de har två bra forwards och är duktiga på att skapa målchanser, de har en bra blandning mellan rutin och ungdom. Vi ska bara försöka vara där vi har varit på sistone, med bra balans mellan aggressivitet och kyla och ett väldigt kollektivt försvars- och anfallsspel. Kommer vi upp i den nivå vi gjort på slutet har vi en bra chans, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp är Ian Sirelius tillbaka efter avstängning och Jesper Arvidsson återvänder efter skada. Johan Anderssons axelskada från matchen mot Örgryte håller däremot honom borta från spel resten av säsongen.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch