Inför Halmstads BK - IK Sirius

1500X1000_HBK

På måndagskvällen spelar Sirius på Örjans Vall när laget ställs mot Halmstads BK i Allsvenskans 21:a omgång. För Blåsvarts del gäller det att studsa tillbaka efter förlusten på Studenternas i onsdags när Norrköping bärgade alla tre poäng. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Dags för match igen – det här blir tredje matchen på nio dagar för laget, hur har den här intensiva veckan varit och hur har analysen gått sedan förlusten mot IFK Norrköping?
– Vi kände att vi gjorde en bra prestation nere i Degerfors och fick med oss en bra seger där. Sedan mot Norrköping känner vi att vi inte riktigt når upp till den nivån som vi ska göra som helhet. Vi släpper in fyra mål på hemmaplan och det är vi naturligtvis inte nöjda med. Att tre av dem dessutom kommer på fasta situationer är inte tillräckligt bra och därför känns det skönt att få chans att spela match bara fyra dagar senare för att kunna studsa tillbaka och visa att vi kan bättre än senast.

Halmstads BK står för motståndet imorgon, ett lag som släppt in väldigt få mål den här säsongen, vad blir nyckeln för att luckra upp deras försvar?
– Den här matchen mot Halmstad kommer säkert att påminna en hel del om de matcher vi haft nyligen mot Varberg och Degerfors på bortaplan. Det är annorlunda matchbilder än när vi spelar hemma på konstgräset på Studenternas. Vi kommer behöva åka ned till Halmstad och dels spela på våra styrkor men samtidigt vara medvetna om att det blir en tuff utmaning med tanke på Halmstads sätt att försvara, framför allt på egen planhalva. Våra offensiva spelare kommer behöva vara kreativa och plocka fram en hög högstanivå – det är det som kommer krävas för att vi ska åka hem med tre poäng.

Hur ser tillgängligheten ut i laget inför matchen?
– Vi åker med i princip samma matchtrupp som vi hade senast mot IFK Norrköping. Tim Olsson från U19 var med i truppen senast, den här gången är det istället Adam Wikman och Emil Özkan.

Sirius senaste matcher
Sirius-Östersund: 1-0
Degerfors-Sirius: 1-2
Sirius-Norrköping: 2-4

Motståndarna

  • Halmstad är på 12:e plats med 20 inspelade poäng.
  • Halmstad är det lag som haft minst antal mål i sina matcher, med näst minst insläppta och näst minst gjorda mål.
  • Sirius vann årets möte på Studenternas med 1-0 i den allsvenska premiären.

Halmstads senaste matcher
Göteborg-Halmstad: 3-0
Halmstad-Kalmar: 0-1
Mjällby-Halmstad: 0-0

Tabellen
>> Till tabellen på allsvenskan.se

Måljakten
Bidra med en valfri summa varje gång Blåsvart gör mål.

>> Till måljakten.

Tv-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Håll koll på våra matcher
Lägg till alla matcher i dina kalender genom att klicka på Sirius på allsvenskan.se.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch