Inför: Halmstads BK – IK Sirius

  • App
01082021_1627854305.jpeg

På lördagen väntar ett kärt återseende för Blåsvart, då man återvänder till Örjans vall för match mot Halmstads BK i allsvenskans 19:e omgång, med avspark klockan 16.00.

Det var ordentligt besviket i Sirius omklädningsrum efter 4-1-förlusten mot AIK förra helgen, en match som man nu hunnit analysera och gå vidare ifrån inför lördagens bortamatch mot Halmstads BK.

– Vi har pratat om den, dragit en hel del lärdomar och lagt den bakom oss. Men vi gjorde också en hel del bra saker, våran andra halvlek är långa stunder precis vad vi vill göra mot ett väldigt lågt och tryggt AIK med en 3-0-ledning, säger Kim Bergstrand.

I allsvenskans 19:e omgång väntar alltså nästjumbon Halmstad borta på Örjans vall, dit tabellfyran Sirius kommer revanschsugna och beslutna att inleda en ny förlustfri svit efter den som bröts på Studan i helgen. Klockan 16.00 är det avspark på lördagen.

– För oss handlar det jättemycket om att våga vara det bästa laget, vilket vi ofta är, och känna oss trygga i det, säger Kim Bergstrand.

>> Inte på plats? Se matchen via C More

MOTSTÅNDARNA
Halmstad har sedan inledningen på säsongen fått kämpa i botten av den allsvenska tabellen, och tränaren Janne Jönsson fick under sommaren lämna plats på bänken för sin tidigare assisterande Igor Krulj. Efter att man inte vunnit en match sedan premiäromgången lossnade det dock plötsligt ordentligt för HBK hemma mot Jönköpings Södra senast. Efter 12 mål på 17 matcher gjorde man sex mål på en eftermiddag när man till slut vann med 6-1 på Örjans vall. Två av målen gjordes av den meriterade forwarden Johan Oremo, ny från Gefle under sommaren, och ett av talangfulle mittfältaren Sead Haksabanovic, som i veckan lämnade Halland för England och West Ham.

– Halmstad är ett lag som har en bra trend, de spelar lite mer framåtlutat nu än vad de gjorde när vi mötte dem i våras. De spelar ganska varierad anfallsfotboll och har fått ordning på sitt försvarsspel, och är bra på hemmaplan. Det kommer att bli en bra fotbollsmatch tror jag, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Tre segrar mot Halmstad har det blivit de två senaste säsongerna för Sirius. 2-1-segern på Studan tidigare i år, då Philip Haglund avgjorde på tilläggstid, var den senaste, men den match Blåsvart har bäst minnen ifrån lär vara den på Örjans Vall förra hösten. Den gången säkrade Sirius det allsvenska avancemanget genom en 1-0-seger efter Jakob Bergmans avgörande mål.

>> Sirius trupp till matchen mot Halmstad

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch