Inför Halmstad: ”Måste vara ödmjuka inför uppgiften”

  • App
01082021_1627859429.jpeg

Sirius toppar gruppen i Svenska Cupen när man på lördagen går in i gruppspelets andra match, mot Halmstads BK hemma på Löten. Klockan 14.00 är det avspark för årets första hemmamatch.

>> Truppen mot Halmstads BK
>> Publikinfo: Sirius – Halmstad
>> Köp biljetter

Sirius inledde Svenska Cupens gruppspel med en seger genom 2-1 borta mot Karlstad BK, och går därmed in i lördagens andra omgång som gruppetta. När Blåsvart klockan 14 sparkar igång matchen mot Halmstads BK hemma på Löten är det också första gången på hemmaplan den här säsongen.

Segern i Karlstad var till stora delar övertygande, men matchens avslutning där hemmalaget fick in en reducering på tilläggstid var man i Siriuslägret mindre nöjda med.

– Vi tyckte att vi gjorde en del saker som var bra, vi hade ett bra passningsspel, men i perioder hamnade vi i en bekvämlighetszon där vi hotade för lite och inte kom in bakom deras lagdelar tillräckligt ofta. Sedan tyckte vi också att vi sista 20 minuterna tappade ödmjukheten lite när vi ledde med 2-0, vilket vi inte har råd med. Oavsett vilket lag vi möter måste vi vara ödmjuka inför uppgiften, uppfylla våra roller och göra det vi ska. Annars blir man straffad, säger Mirza Jelecak.

För motståndet på lördagen står alltså Halmstads BK, superettanlaget som i fjol hade häng på kvalplatsen men till slutade på femte plats i tabellen. Förra helgen inledde man cupspelet genom att knipa en stark poäng borta mot Östersund efter 0-0 på Jämtkraft Arena, och Blåsvart väntar sig tufft motstånd även på Löten.

– Halmstad är superdisciplinerade, har haft kontinuitet i tränarstaben och med spelare och förstärkt bra. Det är ett lag vi har stor respekt för, det blir säkerligen en jämn och tuff match, säger Mirza Jelecak.

Sirius och Halmstad möttes såväl i allsvenskan 2017 som i superettan 2016, och resultaten då gick samtliga i Sirius favör. Går man tillbaka till lagens senaste möte i Svenska Cupen, då Sirius vann med 2-1 på Löten 2014, har Blåsvart nu fem raka segrar mot hallänningarna. Lördagens match bjuder förstås på helt nya förutsättningar.

– Vi har såklart tittat på hur vi ska utnyttja Halmstads svagheter, och kan vi göra det bra så blir det förmodligen ganska bra. Men vi behöver utveckla alla delar i vårt spel så vi jobbar mycket med vad vi kan göra bättre. Självklart justerar vi utifrån motståndarnas svagheter men vi vill bli bättre, det är grunden i hur vi går in till Halmstadsmatchen, säger Mirza Jelecak.

Foto: Bildbyrån / Andreas L Eriksson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch