Inför Häcken-Sirius

  • App
02082021_1627886696.jpeg

Efter ett extra långt landslagsuppehåll är det äntligen dags för match igen. Blåsvart åker till västkusten för andra matchen i rad, den här gången med riktning mot Hisingen och Bravida Arena. Säsongens andra möte med BK Häcken står för dörren. Liksom blåsvart kommer även motståndarna till matchen med en längre vila i benen då deras match i omgång 19 också blivit framflyttad.

Spelledigt i 16 dagar – det är med pigga ben som blåsvart tar sig an serietvåan BK Häcken. Blåsvart kommer till spel med en stark revanschlust sedan förlusten senast mot Varberg. Inför matchen har samtliga spelare, förutom U-21-landslagsmännen Hjalmar Ekdal och Adam Hellborg, kunnat träna på som vanligt hemma i Uppsala. För att hålla uppe matchtempot har laget även spelat en internmatch under den gångna veckan.

Motståndarna Häcken kommer till matchen med fyra raka segrar i ryggen. Hisingslaget har endast släppt in 17 mål hittills och är därmed det lag som släppt in minst antal mål i årets allsvenska. Frågan är om blåsvart har de offensiva nycklarna som krävs för att luckra upp seriens hittills bästa försvar? Om lite mer än 24 timmar har vi svaret på den frågan.

Tabelläget
Trots förlusten senast var det inget lag som passerade blåsvart i den allsvenska tabellen efter omgång 18. Under söndagseftermiddagen gick dock Hammarby om Sirius i tabellen i och med deras poäng hemma mot Helsingborg. Blåsvart är därmed tabellsjua inför morgondagens match med 28 inspelade poäng på 18 matcher. Motståndarna Häcken befinner sig på en andraplats i tabellen med 33 inspelade poäng.

Läget i laget
Vi fick en pratstund med assisterande tränare Theodor Olsson under bussturen mot Göteborg:

Spelledigt i 16 dagar, en sådan lång matchvila var inte igår – hur har ni laddat upp?
Vi har tränat väldigt bra under uppehållet. Det känns som att vi kommit tillbaka till en bra träningsrytm och vi har fått chansen att verkligen fokusera på att utveckla varje moment på träning. Vi har bland annat haft lite knepigare övningar, lite teoripass och även lite hemuppgifter för respektive spelare. Sen har vi även haft tid för en internmatch också, vi körde full matchtid med riktig domare och riktiga matchställ.

Status i truppen?
– Till den här matchen är Adam Hellborg avstängd då han ådragit sig fyra gula kort. Sedan har Laorent Shabani och André Österholm stukat fötterna under veckan, så de är inte heller tillgängliga till morgondagens match. 

Vad tänker du kring motståndarna?
– Häcken är en robust motståndare. De gör sin grej varje match och anpassar sig inte så mycket efter motståndet. Det syns att de tror väldigt mycket på det som de gör. Jag tror att det absolut kommer bli en svår match med tanke på att de har många individuellt skickliga spelare och en defensiv trygghet med spelare som spelar match efter match tillsammans.

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch