Inför: GUSK – IK Sirius

  • App
02082021_1627885587.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 14.30 an GUSK på Johannesbäcksskolans konstgräs i sin första träningsmatch för 2020.

>> Publikinformation: GUSK – Sirius
>> Truppen mot GUSK

Efter tre avklarade träningsveckor är det äntligen dags för Sirius att göra sin första träningsmatch för säsongen 2020. På andra sidan av Johannesbäcksskolans konstgräsplan står GUSK, och matchen sparkar igång klockan 14.30 på lördagen.

I Siriuslägret ser man fram emot att få testa Blåsvart version 2020 i matchspel för första gången, och Siriustränaren Henrik Rydström är nöjd med vad han sett så här långt.

– Jämför vi med förra året är vi avsevärt längre fram i vad vi vill göra spelmässigt, av de uppenbara skälen att vi tränare var helt nya i det förra året. Vi har också spelare som Jalle och Steffo igång, och Sam är längre fram än vad han var vid den är tiden i fjol, säger Henrik Rydström.

Kalle Larson, som nu är den meste Siriusspelaren i truppen när han går in i sin nionde säsong i Blåsvart, är också positiv till inledningen på året.

– Det har bra fart på träningarna med många som vill visa vad de går för. Det känns som att vi höjt intensiteten. Sen är det försäsong och allt är inte på plats, men jag tycker vi är en bra bit på väg i alla fall, säger Kalle Larson.

– Vi har inte mött GUSK på många år så det är kul att starta igång med lite Uppsaladerby, förhoppningsvis kommer det lite folk och det kan bli lite tryck i matchen. Vi vill slå dem och de vill nog slå oss, så det kan nog bli lite fart i matchen, säger Kalle Larson.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch