Inför: GIF Sundsvall – IK Sirius

01082021_1627814963.jpeg

Trots ett tidigt ledningsmål och en väl genomförd insats av Sirius blev Malmö FF för svåra i gruppspelets första match, och skåningarna kunde vända och vinna med 2-1. En vecka senare är det på lördagen dags för nytt allsvenskt motstånd på bortaplan – denna gång i form av GIF Sundsvall –och en ny tuff utmaning. Klockan 15 i Nordichallen i Sundsvall tas nästa steg i Svenska Cupens gruppspel.

– Vi gjorde många bra saker i Malmö, jag skulle vilja säga att vi var bättre än dem första timmen. Sedan tappar vi i ork och förlorar helt vårt eget anfallsspel. Men vi gjorde det väldigt bra fram till dess som kunde hota Malmö på vårt eget initiativ, säger Kim Bergstrand.

I den första omgången besegrade GIF Sundsvall Ängelholm med 1-0, efter att Pa Dibba avgjort med matchens enda mål i den 85:e minuten. Som nykomlingar i allsvenskan klarade man sig i fjol kvar med marginal, genom att knipåa en 12:e-plats med trygga sju poäng ned till den negativa kvalplatsen. I laget finns Stefan Silva som nyligen anslöt till Giffarna efter att ha lämnat Sirius, och även en mer avlägsen siriusbekanting i form av Shpetim Hasani som spelade i Blåsvart säsongen 2009. Kim Bergstrand väntar sig återigen tufft motstånd i en ny cupmatch mot allsvensk motstånd på bortaplan.

– GIF Sundsvall är ett riktigt bra lag de också. Vi har sett dem en del opch tycker de har utvecklats ytterligare sedan de giock upp 2014. De spelar ett klassiskt 4-4-2, men kan ha ett ganska varierat spel och en bra bladning, så de är inte helt lätta att läsa. Framför allt är det de yttre förutsättningarna som skiljer från matchen i Malmö, från en väldigt snabb konstgräsmatta inför fullsatta läktare i Malmö till ett långsammare underlag inne i hallen i Sundsvall.

Siriustruppen hämmas av en del skador och sjukdomar. Johan Andersson som föll olyckligt i matchen mot Malmö visade sig ha brutit ben i handen, som han nu har i gips. Varken han eller Andreas Eriksson kommer till spel, den senare på grund av en skadekäning i lårets baksida.Alexander Hedman har varit sjuk, liksom Daniel Ahonen. Ante Björkebaum är ännu inte redo för spel efter sin rehabilitering av knät. Tillbaka i truppen är dock Ian Sirelius, som tillsammans med junioren Sherko Faiqi kommer in i matchtruppen jämfört med senast.

– Vi kommer att kunna ställa en bra startelva på benen, det blir lite mer av en 4-3-3-form med de spelare vi har tillgängliga, säger Kim Bergstrand.

>> Inte på plats i Sundsvall? Matchen sänds live här!

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
30 Lukas Jonsson
Sherko Faiqi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch