Inför IK Sirius - GIF Sundsvall

1500x1000_EBILJETT_Giffarna_gavle

Under onsdagen väntar en ny träningsmatch då vi spelar på neutral plan mot GIF Sundsvall. Kl. 12:30 är det avspark på Gavlevallen i Gävle (uppdaterad avsparkstid).

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen

Vad har du för förväntningar på matchen?
– Jag tror att det kommer bli en bra match mot ett lag som spelar Allsvenskan. Vi kommer att ha 20 utespelare och två målvakter med oss i truppen, samtliga spelare kommer få chansen att visa upp sig. Nu när seriepremiären närmar sig allt mer förväntar jag mig att det ska märkas i prestationen. Matchen kommer att spelas i formatet 2×45 minuter + 30 minuter.

Vad tänker du kring motståndet?
– Det här blir såklart en möjlighet för oss att lära känna GIF Sundsvall. Det finns både för- och nackdelar med att möta samma lag som vi ställs mot i premiären, och jag tycker att fördelarna väger tyngre. Vi känner till GIF Sundsvall och deras spelsätt utifrån deras prestationer i Superettan, men det blir också bra för oss att lära känna dem nu när de tagit steget upp till Allsvenskan.

Hur ser tillgängligheten ut i laget?
– Patrick Nwadike, Yukiya Sugita, David Mitov Nilsson och Edi Sylisufaj är borta sedan tidigare. Sedan saknas även Andreas Murbeck på grund av sjukdom.

Uppdatering: Filip Olsson och Christian Kouakou har utgått ur truppen på grund av sjukdom.

Sirius senaste matcher
Sirius-Trelleborg: 2-2
Kalmar-Sirius: 2-0
Sirius-Mariehamn: 3-0

TV-sändning

Matchen sänds på unt.se och st.nu.

Biljett

Fritt inträde, inga biljetter krävs.

Motståndet

GIF Sundsvall slutade på en andraplats i Superettan under föregående säsong, vilket innebar direktuppflyttning. Nykomlingarna är även samma lag Sirius har i hemmapremiären 3 april på Studenternas. I Svenska Cupen kom laget inte vidare från gruppspelet efter en vinst mot Skiljebo SK och förluster mot Elfsborg samt Degerfors. ”Giffarna” har sedan tidigare en skada på anfallaren Linus Hallenius som gjorde 15 mål i Superettan 2021. I anfallet har man dock även kaptenen Pontus Engblom som gjorde 9 mål under samma säsong. Sundsvall har förstärkt truppen inför säsongen med bland andra Oscar Linnér och Saku Ylätupa.

>> Till GIF Sundsvalls hemsida

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch