Inför: GIF Sundsvall – IK Sirius

  • App
02082021_1627884109.jpeg

På söndagseftermiddagen klockan 15.00 väntar GIF Sundsvall borta på NP3 Arena för Sirius när allsvenskan inleder sin 26:e omgång.

>> Truppen mot GIF Sundsvall
>> Supporterinfo: Sundsvall borta

Sirius tar sig på söndagen an GIF Sundsvall på bortaplan i den första av en räcka på fem matcher där Blåsvart avslutar säsongen mot lag som alla är inblandade i samma strid i botten av tabellen. Den första av dessa sparkar alltså igång klockan 15.00 på NP3 Arena idag, och Blåsvart hyser goda förhoppningar om en stark avslutning på säsongen.

– Tittar man bara på den enskilda matchen säger man att det är så viktigt och att vi måste vinna, men det gäller att man tittar på var vi var i januari och var vi var när allsvenskan började, och då är vi i en situation där vi har allt i egna händer. Vi tycker att när vi fokuserar på den egna prestationen och på de bitar vi gör i vardagen så är vi ett lag som tar de poäng som behövs och måna gånger spelar en rätt bra fotboll, säger Henrik Rydström.

Senast blev det förlust hemma mot Hammarby sedan de guldjagande stockholmarna ryckt ifrån i den andra halvleken, men trots besvikelsen över att tappa de poäng man ändå såg ut att ha vittring på i den första halvleken fanns det också ljusglimtar att ta med sig.

– Vi har tyckt i ett par matcher nu att vår organisation och struktur har varit bra, spelarna har gjort bra värderingar och tagit bra beslut. Sedan har det individuella agerandet i några korta sekvenser inte varit tillräckligt bra. Vi förlorar mot Hammarby för att vi tror att kompisen ska lösa det och inte har täckning för varandra. Som tur är är sådana saker träningsbara, och spelmässigt och hur vi tar oss till ytor ska vi också ta med oss, för där är vi bra, säger Henrik Rydström.

GIF Sundsvall har efter fjolårets succé haft ett tuffare 2019. Efter att ”Giffarna” besegrat Falkenberg i slutet av april gick man 18 matcher utan en trepoängare innan man till slut tog en efterlängtad 2-0-seger borta mot Kalmar FF i tisdags. Det gjorde man med ett nytt namn på tränarbänken, då Tony Gustavsson ersatt Joel Cedergren efter lagets långa kräftgång. Segern mot Kalmar tog dem upp från jumboplatsen och förbi AFC Eskilstuna till en 15:e plats i tabellen. Det är dock inget revolutionerande annorlunda Sundsvall vi ställs inför idag.

– Identiteten som Sundsvall och Joel Cedergren satte väldigt tydligt med stort bollinnehav och många passningar finns fortfarande där, även om det finns förändringar i hur man bytt utgångspositioner och ibland försöker vara lite mer direkta i sitt spel. Med de spelare de har vet man att det kommer att vara ett spelskickligt lag som vill dominera med bollinnehav, säger Henrik Rydström.

Senast de här två lagen drabbade samman var i maj på Studenternas, en match som Blåsvart gick segrande ur med 1-0 efter att Sam Lundholm prickat in matchens enda mål.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch