Inför: GIF Sundsvall – IK Sirius

  • App
01082021_1627858409.jpeg

Klockan 17.30 på söndagen sparkar Sirius igång bortamatchen mot GIF Sundsvall i allsvenskans 20:e omgång.

>> Truppen mot GIF Sundsvall
>> Supporterinfo: Sundsvall borta
>> TV | Oscar Pehrsson inför matchen mot Sundsvall

Mot GIF Sundsvall borta på NP3 Arena ska Sirius studsa tillbaka efter förlusten i en annan tuff bortamatch för en vecka sedan. 5-0 mot Malmö FF var man förstås inte nöjda med, men från matchens första 60 minuter finns ändå saker att ta med sig, menar Kim Bergstrand.

– Efter 2-0 går vi ner oss väldigt mycket och blir sårade för att vi jobbar en och en och dessutom gör några individuella misstag, men så länge vi var kollektiva och noggranna hade även Malmö väldigt svårt att göra mål på oss, säger han.

– Har vi samma hängivenhet i försvarsspelet som vi hade under 60 minuter där har vi goda chanser även mot Sundsvall.

GIF Sundsvall har efter ett tuffare fjolår då man precis lyckades hålla sig över kvalstrecket skördat stora framgångar i årets allsvenska. Under Joel Cedergrens ledning har Giffarna nått framgång med ett offensivt och bolltryggt spel och parkerar just nu på en trygg sjundeplats i tabellen.

– Framför allt på sin hemmaplan är Sundsvall ett av seriens absolut bollskickligaste lag. De kan kombinera ett bra possessionspel med ett bra djupledsspel och mycket snabbhet, säger Kim Bergstrand.

En av de offensiva stjärnorna, Romain Gall, såldes till Malmö FF under sommaren, men kvar finns bland andra den spanske spelfördelaren David Batanero och pånyttfödde anfallaren Linus Hallenius, som hänger med i skytteligatoppen. Där finns förstås också Siriushjälten Kim Skoglund.

– Det är ett klurigt lag. De har gjort det väldigt bra, jobbat länge med samma sätt att spela och är ett av de mest välorganiserade lagen i serien, säger Kim Bergstrand.

Senast tog GIF Sundsvall en tung skalp när man vann norrlandsderbyt borta mot Östersund med 2-1, och studsade därmed tillbaka efter 2-0-förlusten hemma mot Häcken veckan dessförinnan.

Matchen mellan Sirius och Sundsvall sparkar igång klockan 17.30 på NP3 Arena och du som inte är  på plats i Sundsvall kan förstås se matchen i C More.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch