Inför: Gefle IF – IK Sirius

01082021_1627817240.jpeg

En match kvar, sedan är det igång på allvar. Årets sista träningsmatch, genrepet inför seriepremiären mot Halmstad den 4 april, spelar Sirius herrar borta mot Gefle på måndagskvällen klockan 18. Mot Degerfors senast hittade Blåsvart trots ett stort antal skador och sjukdomar rätt igen efter en sämre match dessförinnan, och tog en stabil 1-0-seger. Nu steppas motståndet upp ytterligare.

– Vi vill fortsätta gå framåt och bygga vidare på det vi gjorthittills i år. Det är många som ser pigga och rappa ut, och jag hoppas att det visar sig imorgon. Vi ska se ut som Sirius i alla delar av spelet, säger Kim Bergstrand.

Den allsvenska fjolårstian Gefle IF tar på relativt nybyggda Gavlevallen emot med bland annat fjolårets Siriusmålvakt Andreas Andersson i laget. Det blir tufft motstånd och förhoppningsvis en ordnetlig genomkörare för Sirius inför seriepremiären.

– Gefle är välorganiserade och spelar en väldigt snabb fotboll, de gör sin sak ordentligt och det blir dett bra test för oss. Vi får möta ett bra allsvenskt lag och kan förhoppningsvis få upp tempot, säger Kim Bergstrand.

Jämfört med senast är skade- och sjukdomsläget bättre, tillbaka är såväl Karl Larson som Christer Gustafsson och Alexander Nilsson, och dessutom står Ante Björkebaum redo att göra sitt första framträdande för säsongen. Förutom långtidsskadade Andreas Eriksson saknas även fortsatt Johan Andersson och Patrick Hopins, liksom sjuke Alexander Hedman och lätt fotskadade nyförvärvet Paul Torres. Jakob Bergman spelar på måndagen match med GUSK.

Sirius startelva
Benny Lekström
Karl Larson, Kim Skoglund, Oscar Pehrsson, Kujtim Bala
Niklas Busch Thor, Christer Gustafsson, Kingsley Sarfo
Alexander  Nilsson, Dragan Kapcevic, Ian Sirelius

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch