Inför: Gefle IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627856664.jpeg

En ny försäsong har passerat och nästa allsvenska säsong är bara en dryg vecka bort. På lördagen klockan 12.00 spelar Sirius sitt genrep inför seriestarten borta mot Gefle IF på Gavlevallen.

>> Truppen mot Gefle IF
>> Se matchen på Gefle Dagblads webb (prenumeration krävs)

I 2-2-matchen i den avslutande cupomgången mot IFK Göteborg och 1-1 i träningsmatchen mot Häcken har Sirius hittat en annan nivå än tidigare under försäsongen, och när fler och fler spelare också kommer tillbaka i träning efter skador kommer man nu allt närmare den form man sedan i januari letat efter. I genrepet hoppas man kunna ta ytterligare ett steg framåt.

– Vi vill göra ett ordentligt avstamp, vi har haft knackiga januari-februari med mycket skador och sjukdomar och fått fokusera på att bygga grupp, och sen har vi börjat ta lite steg i de sista matcherna. Nu ska vi ta ytterligare steg och det ska smälla till från början, sitta ihop från start. De sista två matcherna har varit anständiga så nu skulle vi vilja se en ytterligare uppsnäppning, säger Thomas Lagerlöf.

– Vi spelade 10 mot 10 på träningen för första gången igår och hade till och med en avbytare, så det känns positivt att fler och fler blir hela. Även om alla inte är fulltränade är de med ute och spelar fotboll, och det ger en helt annan möjlighet att träna på saker vi inte kunnat träna på, men ger också energi i gruppen när det är fler som kan dela på bördan så att säga, fortsätter han.

Lördagens motståndare Gefle IF fick efter att ha åkt ur Allsvenskan 2016 en mycket tuff start på Superettan 2017. Man såg länge ut att ligga ohjälpligt långt nedanför strecken och vara på väg att trilla ur ännu en serie, men efter att Poya Asbaghi kommit in som ny tränare under sommaren vände trenden helt och Gefle klarade sig kvar.

Succetränaren lämnade sedan för IFK Göteborg, och inför årets säsong heter den nye tränaren Johan Mjällby. Spelare som Deniz Hümmet och Bajram Ajeti lämnade för Allsvenskan, men kvar finns bland andra trotjänaren Jonas Lantto och många yngre förmågor som tidigare Malmö-mittfältaren Piotr Johansson.

Lördagens match sänds på nätet av Gefle Dagblad (prenumeration krävs).

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch