Inför: GAIS – IK Sirius

01082021_1627813846.jpeg

På söndagen klockan 14:30 spelas den 30:e och avslutande omgången av Superettan 2015, och Sirius åker till Göteborg för möte med GAIS.

Sirius herrar ska på söndagen avsluta seriespelet av en säsong som oavsett hur den slutar är klubbens bästa på 41 år, där man har chansen att tangera rekordet för minst antal förluster i Superettan och som vi redan vet kommer att avslutas med ett kvalspel till allsvenskan. Serieavslutningen spelas mot GAIS på Gamla Ullevi i Göteborg med start klockan 14:30 på söndagseftermiddagen, och betyder rent resultatmässigt ingenting, men är icke desto mindre en viktig uppladdning inför det stundande kvalet.

– Det är en del av förberedelsen. Det är inget att hymla om att resultatet imorgon egentligen är ointressant, däremot är prestationen viktig, och det är den vi har jobbat med i veckan. Vi har förstärkt det som var bra mot Jönköping, vilket var väldigt mycket, och byggt vidare på det som vi tror kommer att vara viktigt mot framför allt Falkenberg. Det är det som är fördelen med GAIS, att väldigt många saker i deras spelsätt påminner om Falkenberg, så vi kan börja jobba på en del saker redan imorgon, säger Thomas Lagerlöf.

Superettans 30:e omgång innehåller ingen direkt spänning i toppstriden, där Sirius är klar trea och Östersund och Jönköpings Södra går en relativt betydelselös kamp om första- och andraplatsen, medan det i botten lär bitas på desto fler naglar när Mjällby, Frej, Utsikten och Brommapojkarna slåss sinsemellan om att knipa de två negativa kvalplatserna och slippa direktnedflyttning från Superettan.

Sirius avslutande motståndare GAIS har bara placeringar att spela om, där amn ligger på en elfte plats med såväl den tolfte som den nionde platsen inom räckhåll. Den klassiska göteborgsklubben har haft en tuff säsong men säkrade sin plats i superettan för ett tag sedan, efter att tränaren Per-Ola Ljung fått lämna ett tag dessförinnan. Rutinerade anfallaren Patrik Ingelsten är lagets bäste målskytt (6 stycken) och poängplockare, men saknas i morgondagens match på grund av skada. Istället blir det kanske främst engelsmannen Kieron Cadogan, som gjorde det avslutande 2-0-målet i segern mot Brommapojkarna senast, som Blåsvart får se upp med. I våras tog Sirius gruvlig revansch och vann med hela 5-0 mot GAIS på Studan efter att man i fjol förlorat båda mötena med 1-0. Thomas Lagerlöf ser en fördel med att få möta just GAIS i sista omgången.

– GAIS spelar ganska klassisk superettafotboll, försvarar i 4-4-2, spelar väldigt tight och smalt i sitt försvarsspel med mycket folk runt egen box, och ganska rakt i uppspelsfasen i sitt anfallsspel, aktiverar forwards tidigt och mycket inläggsspel när de kommer in på offensiv planhalva. De springer ganska mycket och är bra i sin förstapress, så det ska vi försöka klara av att spela oss loss ifrån, säger Thomas Lagerlöf.

I Siriustruppen var på lördagen samtliga spelare med i full träning förutom Stefan Silva, som körde ett fyspass men ska kunna vara med på fotbollsplanen igen i veckan.  Matchtruppen ser ut som följer nedan, där jämfört med senast Johan Andersson saknas på grund av sjukdom. In kommer Niklas Busch Thor, tillbaka efter avstängning. Kalle Larson fortsatt är avstängd efter sitt röda kort mot Varberg.

Trupp
1 Andreas Andersson
2 Karvan Ahmadi
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
11 Jonathan Lundbäck
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch