Inför: GAIS – IK Sirius

01082021_1627844495.jpeg

En stark vändning och rättvis 2-1-seger hemma mot Trelleborg för en vecka sedan och Sirius var tillbaka i vinnartagen i Superettan. På lördagen är det dags för Blåsvart att ta sig an GAIS på bortaplan när man är ute efter att starta en ny svit av trepoängare. Klockan 16:00 är det avspark på Gamla Ullevi i Göteborg.

– Vi har haft en bra vecka, kunnat göra det vi har velat, och vi gjorde en bra avslutning på matchen sist så känslan är ganska god. Det är alltid kul att möta GAIS, det brukar vara bra med publik och tryck där, säger Kim Bergstrand.

Supertetans toflte omgång spelas under helgen med fem matcher på lördagen och tre på söndagen. Parallellt med Sirius match spelar serietvåan AFC United mot Örgryte på hemmaplan, medan serieledande Halmstad åker till Åtvidaberg två timmar senare. Bakom trean Sirius jagar närmast fyran Dalkurd, som på söndagen möter jumbon Syrianska på bortaplan.

Fjolårselvan GAIS möblerade om rejält i spelartruppen inför denna säsong. Förre Siriuskaptenen Carl Nyström och hans rutinerade försvararskollega Steven Old är bara två av en lång rad meriterade nyförvärv som nye tränaren Benjamin Westman fick till sitt förfogande när de grönsvarta storsatsade inför årets säsong, och även om ”Makrillarna” blandat och gett i säsongsinledningen verkar de sakta men säkert ha börjat hitta rätt. Efter 2-0-förlusten mot Halmstad i omgång fyra har göteborgarna sju raka matcher utan förust. Av dessa sju har dock fem matcher slutat oavgjort, inklusive de senaste två matcherna borta mot Assyriska (2-2) och Trelleborg (1-1). I anfallet har Luka Mijaljevic med sina fem mål och 19-årige Luther Sing med sina sex mål varit starkt bidragande till att man trots varierande prestationer ligger på en åttondeplats så här långt.

– De spelar väldigt hårt på kontringar, och är snabba och bra framåt. De har nog investerat hårdast i hela Superettan, så det är klart att de har en del att leva upp till. Det känns som att de är i ganska stort behov av poäng, även om de inte har förlorat så mycket har de heller inte vunnit så mycket än. Men vi ska se till att göra våran grej bättre än de gör sin helt enkelt, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp kommer jämfört med senast Gustav Thörn och Oscar Kindlund in istället för Kyria Kambusi och Daniel Ahonen, där den sistnämnde för närvarande befinner sig på provspel i USA. Kim Skoglund saknas också, i hans fall på grund av avstängning efter att han fått sitt tredje gula kort senast.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
30 Lukas Jonsson
Oscar Kindlund

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch