Inför Frej: ”Märker att det börjar närma sig”

  • App
01082021_1627861383.jpeg

Sirius tar sig på lördagen an IK Frej hemma på Löten när man genrepar inför den allsvenska seriestarten. Blåsvarts sista träningsmatch sparkar igång klockan 14.00.

>> Truppen mot IK Frej

Den allsvenska premiären är bara drygt en vecka bort, och på lördagen tar Sirius emot IK Frej i sin sista träningsmatch inför seriestarten. Genrepet sparkar igång klockan 14.00 hemma på Löten.

– Man märker av att det börjar närma sig. Det känns bra, vi har många igång på träningarna, konkurrensen ökar och vi blir bättre och bättre tränade, säger Mirza Jelecak.

Förra helgens 0-0-match mot BP bjöd på både högt och lågt i en tillställning där lagen dominerade varsin halvlek. Sirius avslutade matchen bäst och ägde den andra halvleken, men det fanns ljuspunkter även i den första.

– Det fanns en hel del bra sekvenser, framför allt i andra halvlek men även i delar av första. Man fick en lite annan bild av matchen när man såg om den, de skapar sina chanser när vi ger dem bollen egentligen, men annars är matchen jämn under de första 20 minuterna, säger Mirza Jelecak.

Nu ska förstås ännu mer sitta på plats när det är dags för de sista 90 minuterna fotboll innan seriepremiären.

– Det kommer aldrig att sitta till 100%, det finns alltid saker att förbättra, men vi vill dominera matchen så som vi ska göra och hitta en trygghet i vårt försvarsspel. Vi ska inte behöva släppa till en massa målchanser under våra sämre perioder, och vi behöver bli bättre i offensivt straffområde och börja sätta dit bollarna, säger Mirza Jelecak.

Inträdet till lördagens träningsmatch är i vanlig ordning fritt. Vi ses på Löten! För dig som inte är på plats livesänder UNT matchen (för prenumeranter).

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch