Inför: Falkenbergs FF – IK Sirius

  • App
02082021_1627870539.jpeg

Sirius möter på onsdagskvällen klockan 19 nykomlingen Falkenberg på bortaplan när Allsvenskan går in i sin femte omgång.

>> Truppen mot Falkenbergs FF
>> Supporterinfo: Falkenberg borta 24/4
>> Inte på plats? Se matchen i C More!

Fyra omgångar är avklarade och den femte står för dörren när allsvenskan nu går in i sitt allra mest intensiva skede. För Sirius del innebär det att man gör sin första match av två under denna vecka när man på onsdagen tar sig an Falkenbergs FF på bortaplan, med avspark klockan 19.00.

Säsongens två inledande segrar följdes av två förluster mot förväntade topplag, men såväl med AIK som med Malmö FF höll Sirius jämna steg i 90 minuter. Efter det som till slut blev en 1-0-förlust mot Malmö på påskafton har Blåsvart dock i efterhand hittat många förbättringspunkter.

– Efter att vi analyserat matchen är vi mer missnöjda än vi kanske var direkt efteråt, vi ska kräva mer av oss själva och vill göra bra prestationer. Vi spelar jämnt med Malmö vad gäller bollinnehavet vilket var en del av vår matchplan, men vi hotade alldeles för lite bakom backlinjen och fick för få bollar in i offensivt straffområde, säger Mirza Jelecak.

– Defensivt gör vi det godkänt, Malmö är skickliga men vi kunde ha försvarat oss bättre mot deras kontringar. Sen blir vi hårt straffade på en sekvens där vi gör flera misstag, går bort oss i ytterzon och inte får undan bollen.

Efter bara två års frånvaro tog sig Falkenbergs FF tillbaka till allsvenskan efter en imponerande resa genom superettan i fjol, och väl tillbaka i den högsta serien har Hans Eklunds mannar bjudit på både det ena och det andra. Efter att ha besegrat Örebro SK med 1-0 i premiären föll man med 3-2 borta mot Östersund efter att hemmalaget avgjort sent, och 3-0-förlusten hemma mot Häcken följdes av den än mer anmärkningsvärda 4-3-förlusten borta mot IFK Norrköping där hallänningarna kvitterade i matchminut 87 innan man återigen åkte på ett sent förlustmål i den 93:e.

– Vi vet vad Falkenberg går för. Det är ett välorganiserat och hårt jobbande fotbollslag som har gjort helt okej prestationer, men fått med sig lite för få poäng från de prestationerna på grund av ett par sena baklängesmål bland annat. Det blir verkligen en tuff uppgift, säger Mirza Jelecak.

Senast Sirius besökte Falkenberg var det den gamla idrottsplatsen som gällde. I november 2015 hade den första allsvenska kvalmatchen lagen emellan slutat 2-2 på Studenternas, och i Falkenberg gav Ante Eriksson Blåsvart ledningen innan hemmalaget till slut kunde kvittera och vinna kvalet på fler gjorda mål på bortaplan.

Numer är det Falcon Alkoholfri Arena som gäller för FFF, och det är där Blåsvart på onsdagen jagar sin tredje seger för säsongen.

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch