Inför Falkenberg–Sirius. ”De gillar att spela direkt”

Efter två raka hemmamatcher reser Sirius västerut mot Falkenberg. På Falcon Alkoholfri Arena gästar de Falkenbergs FF, och efter matchen mot IFK Göteborg hoppas nog många i Siriuslägret på att det är dags för tre poäng.

För andra gången på en vecka spelade Sirius i förra omgången 2–2 hemma på Studenternas. Trots att laget tog ledningen två gånger om lyckades de inte hålla undan och Göteborg kunde kvittera med tio minuter kvar. Sirius gjorde inte en dålig match, den innehöll flera bra perioder och två snygga mål.  Med det sagt var många besvikna över att än en gång bara få med sig en poäng i en match man kanske borde vunnit.

Nu är omgång fem här och för Sirius betyder det den blott andra bortamatchen. Laget åker till västkusten för att möta Falkenbergs FF, ett lag som ligger strax bakom Sirius i tabellen. Även om blåsvart bara har spelat borta en gång den här säsongen har de nog många goda minnen från den matchen, det var nämligen på Jämtkraft Arena som Sirius slog Östersund med 0–2 i andra omgången.

Theodor Olsson, assisterande tränare, hoppas att känslan från den matchen kan hjälpa laget mot Falkenberg.

– Det tror jag. Vi har hittat en bra plan för hur vi lägger upp dagarna som många känner sig bekväma med.

Falkenberg har skrapat ihop fyra poäng på fyra matcher, men kommer senast från en förlust mot säsongsinledningens uppstickare Varberg. I premiäromgången spelade de dock 1–1 mot Häcken, så det är inget lag att underskatta.

– De gillar att spela direkt, lite motsatsen till oss. De vill slå upp bollen till sina anfallare som ska göra något av den.

För blåsvarts del är truppen i stort sett oförändrad från matchen mot Göteborg. Siriussupportrar kan dock glädja sig åt att Hjalmar Ekdal är tillbaka efter att ha missat matchen mot Göteborg.

Det ligger en Siriusseger i luften, nu är det bara att hoppas på att den kommer på torsdag kväll mot Falkenberg.