Inför: Eskilstuna United – Sirius Dam

01082021_1627817238.jpeg

Säsongsstarten rycker allt närmare och i vårens näst sista träningsmatch är det dags för stentufft motstånd. Sirius åker nämligen till Eskilstuna för match mot allsvenska Eskilstuna United.

Eskilstuna United kommer från en kanonsäsong i allsvenskan. Seriesegern var mycket nära men i den sista omgången nådde man bara oavgjort mot Linköping medan Rosengård tog full pott och segade sig förbi till serieseger med en enda poäng. Ovanpå det är laget i semifinal i Svenska cupen där man åter drabbar samman med Linköping i mitten av juni.

Till denna säsong har Eskilstuna United slipat ännu ett snäpp på truppen och bland annat värvat in tidigare Siriusspelarna Marija Banusic och Nathalie Björn. Ett lag att räkna med även i årets allsvenska toppstrid – och en rejäl värdemätare för Sirius – med andra ord.

Sirius kommer närmast från en övertygande 4 – 0-seger i derbyt mot Gusk där man återigen testade det nya spelsystemet. Ett system som gett Fredrik Bernhardsson ökade möjligheter att laborera med olika upplägg beroende på motståndare och andra förutsättningar inför match.

– Vi har fått ett bra kvitto på att spela båda, konstaterar Fredrik. I dag backar vi bandet och går tillbaka till 4-3-3 igen.

Både Fredrik och spelarna ser fram emot en träningsmatch mot ett av allsvenskans absoluta topplag.

– Självklart kommer det att bli en helt annan matchbild än senast. Det är en fantastisk och inspirerande utmaning för oss i laget.

Till dagens match är Moa Mattsson tillbaka medan både Stina Melin och Fanny Lång har insjuknat.

Eskilstuna United – IK Sirius FK

28 mars 16:00

Tunavallen, Eskilstuna

Bilden: Gameface på, Fredrik Bernhardsson. Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch