Inför: Enskede IK – IK Sirius

01082021_1627845848.jpeg

Mitt under en spännande superettanhöst får Sirius på onsdagen ta en liten paus från seriespel. I Svenska Cupens andra omgång står Enskede IK för motståndet, borta på Enskede IP klockan 19:00. En plats i gruppspelet våren 2017 står på spel.

– Gör vi bra ifrån oss imorgon får vi bra förutsättningar i vår. Cupen har hjälpt oss mycket på senare år, säger Kim Bergstrand.

Motståndarna från södra Stockholm håller till vardags till i Division 1 Norra, där man krigar i tabellens nedre regioner. Senast i söndags blev det dock, efter fyra raka förluster, en 2-0-seger hemma mot tabelljumbon Sleipner som tog Enskede upp till en niondeplats. I Enskedes spelartrupp kan framför allt noteras Christer Gustafssons bror Nicklas, men också i övrigt tycker sig Sirius ha koll på sina motståndare.

– Vi har sett dem några gånger både före och efter tränarbytet i somras. De spelar lite rakare och defensivare nu än vad de gjorde tidigare, och har haft lite rotation på spelare, men vi har så bra koll som vi behöver ha, säger Kim Bergstrand.

I Sirius matchtrupp saknas Johan Andersson på grund av ljumskproblem, och inte heller Niklas Busch Thor åker med till Enskede. In i truppen kommer istället Kyria Kambusi, Sherko Faiqi och Gustav Thörn, som är tillbaka efter en tids skadefrånvaro.

– Han spelade med juniorerna här i helgen och det gick bra, så han är på gång, säger Kim Bergstrand.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson
Sherko Faiqi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch