Inför Elfsborg – Sirius

  • App
02082021_1627886462.jpeg

Efter förlusten mot Malmö förra söndagen fick Siriusspelarna lite välförtjänt ledighet efter några veckor med hårt matchande. Nu är dock dags för match igen, när blåsvart reser västerut, mot Borås.

En veckas uppehåll var kanske inte det Sirius ville ha i söndags efter att just ha förlorat en tuff match mot Malmö.

– Nu känner man att man vill spela imorgon, sade Stefano Vecchia då.

Men efter fem matcher på kort tid var det nog välbehövligt att få lite tid till återhämtning, både mentalt och fysiskt. Matchen mot Malmö var nog också lite extra utmanande, Siriusspelarna fick springa mycket och mot slutet såg många trötta ut.

– Vi försöker dra lärdom av matchen mot Malmö, av det som de gjorde bättre än oss. Annars var vi väldigt nöjda spelmässigt, säger Theodor Olsson, Sirius assisterande tränare.

Nu är det dock dags att sätta på sig det blåsvarta matchstället igen, när Sirius ikväll tar sig an Elfsborg på Borås Arena.

Elfsborg är ett lag som gått bra i årets allsvenska. Efter elva matcher ligger de faktiskt fyra i tabellen, och med bara en förlust i protokollet. Det blir en hård nöt att knäcka för blåsvart.

– De har en tydlig och klar spelidé. Alla vet vad de kan förvänta sig av varandra och de är konsekventa i allt de gör. Det blir tufft.

Vilka utmaningar finns det med att få lite längre vila när man vant sig vid att spela mycket på kort tid?

Vi hade en träning med hög belastning i torsdags. Vi har tränat på tufft ändå så rent fysiskt borde man inte känna att man tappat något för att vi inte spelat match mitt i veckan.

Läget i truppen är bra, lite småskavanker här och där men inga större förändringar är att vänta jämfört med tidigare matcher. Något glädjande är också att André Österholm är tillbaka efter en tids frånvaro och är med i truppen.

Nu hoppas vi att blåsvart har tagit vara på den här veckan och snabbt kan ta sig in på vinnarspåret igen!

Oscar Fock

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch