Inför: Djurgårdens IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627851053.jpeg

På måndagen klockan 19.00 sparkar Sirius igång säsongen 2017 på allvar, när man inleder Allsvenskan borta mot Djurgården.

De fem månader som passerat sedan avancemanget säkrades har varit långa. De 42 år som passerat sedan Sirius senast spelade i Allsvenskan betydligt längre. Men imorgon, måndagen den 3 april 2017, är det så slutligen dags.

Djurgårdens IF står för motståndet när Blåsvart på bortaplan går in i den allsvenska säsongen. Matchen sparkar igång klockan 19.00 och det väntas bli slutsålt på Tele2 Arena, där det utöver drygt 25 000 hemmasupportrar kommer att finnas tusentals blåsvarta supportrar på bortasektionen och andra delar av arenan. Bland annat rullar sex fullbokade supporterbussar i Västra Sidans regi från Vaksala torg på måndagseftermiddagen.

>> Supporterinformation inför premiären

Sirius genrepade på bästa sätt genom att besegra Gefle IF med 4–0 för en vecka sedan, och efter en skadefylld vinter är allt fler spelare med i full träning på Löten. Konkurrensen är nu allt tuffare om platserna i matchtruppen.

– Det ser bra ut. Det är många pilar som pekar åt rätt håll och vi tar små steg hela tiden. Vi känner oss färdiga med försäsongen och är mer än redo att gå in i serien. Det är dags nu, säger Kim Bergstrand.

– Vi har tränat vidare på allt egentligen, både offensivt och defensivt. Vi har fokuserat lite extra på att försvara oss mot inlägg, som Djurgården kör hårt med, annars är det inget speciellt.

>> LÄS MER: ”Vi har kommit en bit från Midgårdsvallen”

Inte på plats? Se matchen via C More. Använd denna länk så stöttar du Sirius ekonomiskt.

MOTSTÅNDARNA
Efter en sjundeplats i fjolårets allsvenska har Djurgården gjort rejält namnkunniga spelarförstärkningar till årets säsong. Mångårige landslagsmålvakten Andreas Isaksson anlände redan under fjolåret, och under vintern fick han sällskap av mittbacken Jonas Olsson och mittfältaren Kim Källström. I truppen känns också bland andra tidigare Siriusspelarna Kerim Mrabti och Elliot Käck igen. Tränar laget gör från och med i år Özcan Melkemichel, ifjol i AFC United.

I Svenska Cupen blev det respass i ett gruppspel där man inledde med förlust mot Degerfors innan det blev oavgjort mot Brommapojkarna och seger mot Helsingborg. I de två avslutande träningsmatcherna innan serien gick det bättre, med segrar mot norskt motstånd – först 3–1 mot Tromsö och senast 2–0 mot Viking Stavanger.

– Djurgården har gjort ett fantastiskt lagbygge med både erfarenhet och kvalitet. De jobbar hårt och är farliga i omställningarna, med mycket individuell kvalitet offensivt. Det blir en väldigt bra första match för oss, och det gäller att vi ser upp i omställningarna, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Vad gäller allsvenska möten är det historisk fördel Djurgården – 1969 vann de blårandiga med 1–0 på Studenternas och det blev 0-0 i Stockholm. 1973 vann Djurgården båda mötena (3–1 och 5–0), liksom 1974 (3–1 i båda mötena).

En titt på matcher i lite mer närtid ger dock en helt annan bild. Sirius besegrade Djurgården i Svenska Cupen både 2014 (2–1 på Löten) och 2008 (4–2 i Gävle). Blåsvart seger blev det även i en träningsmatch 2012.

LÄGET I TRUPPEN
Fem spelare var inte uttagningsbara till morgondagens match. Karvan Ahmadi är långtidsskadad och även Ante Eriksson har en bit kvar till matchklart skick. Oscar Kindlund och Johan Andersson väntas gå in i full träning under nästa vecka, medan Philip Haglund är närmast spel och tränade för fullt redan på söndagen.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
22 Stefano Vecchia
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch