Inför Djurgårdens IF - IK Sirius

1500x1000_EBILJETT_diffenaway

På valborgsmässoafton beger vi oss till Stockholm för ett möte med Djurgården i Allsvenskans sjätte omgång. Det handlar för Sirius del om att studsa tillbaka efter två raka 3-0-förluster. Hemmalaget Djurgården kommer i sin tur från en derbyförlust och är säkerligen också revanschsugna denna lördag. Här nedan kan du ta del av huvudtränare Daniel Bäckströms tankar inför matchen. 

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen:

Vad har du för förväntningar på matchen?
– Förväntningarna och ambitionen är att göra en bättre match än senast. Vi nådde inte upp i den nivå vi vill ligga på mot Hammarby och därför är det intressant att se hur vi nu hanterar en liknande match mot Djurgården.

Vad tänker du kring motståndet?
– Djurgården är ett lag som har en tydlig spelidé och som alltid är svåra att möta på Tele2. De förlorade senast mot AIK och är säkert hungriga att studsa tillbaka. Oavsett hur deras resultat varit så finns det många skickliga spelare hos DIF som vi behöver hantera.

Berätta lite om läget i truppen och tillgängligheten inför matchen.
– Vi åker med 19 spelare till Stockholm eftersom Christian Kouakou återkommer efter skada. Det känns bra att Christian är med igen, vi har saknat honom de senaste matcherna. Utöver det är det samma spelare som var med senast mot Hammarby som ingår i matchtruppen.

Sirius tre senaste matcher
IK Sirius – Helsingborgs IF: 1-0.
Mjällby AIF – IK Sirius: 3-0.
IK Sirius – Hammarby IF: 0-3.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+. För varje nyteckning genom länken här nedan får Sirius en del av intäkterna.

>> Till discovery+

Biljett

Säkra din plats på läktaren via diffotboll.ebiljett.nu.

Motståndet

Djurgården ligger för tillfället åtta i tabellen med sina sju inspelade poäng. Två vinster, en oavgjord samt två förluster efter de första fem matcherna. Samma facit som Sirius med andra ord. Laget har inför säsongen värvat starkt i form av bland andra Victor Edvardsen, Sead Haksabanovic och Pierre Bengtsson. Den sistnämnde har dock missat de senaste matcherna, precis som sin vänsterbackskollega Elliot Käck. Vilket har resulterat i att Haris Radetinac fått vikariera på vänsterbackspositionen. Till matchen mot Sirius är även den nytillkomna högerbacken Piotr Johansson avstängd efter sina tre gula kort.

Fjolårets möten mellan Djurgården och Sirius i Allsvenskan slutade med varsin seger. Mötet på Studenternas slutade 1-0 efter Moustafa Zeidans fina mål, och matchen på Tele2 Arena slutade 5-1 till hemmalaget.

Djurgårdens tre senaste matcher
Djurgårdens IF – IFK Norrköping: 2-1
IFK Göteborg – Djurgårdens IF: 1
-1
AIK – Djurgårdens IF: 1-0

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch