Inför: Djurgårdens IF – IK Sirius

  • App
02082021_1627883774.jpeg

Sirius tar sig på lördagen an serieledande Djurgården borta på Tele2 Arena, med avspark klockan 16.00.

>> Truppen mot Djurgårdens IF
>> Supporterinfo: Djurgården borta

Sirius ska på lördagen studsa tillbaka efter förlusten borta mot Häcken förra helgen, och näst på tur av de allsvenska topplagen står serieledande Djurgården. Ett revanschsuget Blåsvart ska på Tele2 Arena hitta tillbaka till det fina spel man plötsligt tappade i Göteborg.

– Vi var jävligt besvikna på oss själva, och det bearbetade vi dagen efter. Det fina med fotboll är att du nästan alltid får en chans att revanschera dig, och det föder energi. Så har vi försökt att använda det, säger Henrik Rydström.

Tio raka matcher utan förlust har tagit ett formstarkt Djurgården upp i serieledning efter 18 allsvenska omgångar. Senast besegrade man Elfsborg med 1-0 på bortaplan efter mål av Kevin Walker, och dessförinnan tog man en tung 2-0-skalp hemma mot BK Häcken. Inför lördagens match saknas såväl avstängde spelmotorn Jesper Karlström och skadade kreatören Astrit Ajdarevic, men Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf har fler vapen till hands i spelare som anfallaren Mohamed Buya Turay (sju mål) och yttern Jonathan Ring (fem assist).

Sirius känner förstås väl till sina motståndare, inte bara genom tränarduon utan även efter två möten på Studan tidigare i sommar, först 2-0-förlusten i omgång 12 och sedan träningsmatchen senare i juni som slutade 1-2.

– Vi vet att vi har en svår motståndare, som leder Allsvenskan och är formstarkast i serien. Men vi vill vara hotande, och vill visa att vi är ett lag som inte går ut och sparkar upp bollen på läktaren. Det tror inte vi på. Vi vill försöka ha bollen och försvara oss på ett aggressivt sätt, och det var där vi brast mot Häcken, säger Henrik Rydström.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch