Inför: Djurgårdens IF – IK Sirius

  • App
01082021_1627858853.jpeg

På söndagen klockan 15.00 avslutar Sirius det allsvenska året 2018. Borta mot Djurgården på Tele2 Arena vill man avsluta säsongen som man inledde den förra.

>> Truppen mot Djurgårdens IF
>> Publikinformation: Djurgården borta

Det har minst sagt gått upp och ner under året, men när Sirius på söndagen avslutar säsongen 2018 gör man det tack vare en stark höst med det allsvenska kontraktet säkert i sin hand sedan två veckor tillbaka. Borta mot Djurgården på Tele2 Arena sparkar man klockan 15 igång en match som betyder mycket, i och med att den betyder så lite.

1-1-matchen hemma mot Kalmar var ingen spelmässig höjdare, och nu hoppas Blåsvart kunna avsluta säsongen med en starkare prestation.

– Vi tycker att vi har tränat väldigt bra de sista två veckorna, men vi fick inte ut mycket av det mot Kalmar. Kommer vi inte upp i bättre nivå än vi gjorde då kommer vi åka på en riktigt käftsmäll mot Djurgården, men om vi spelar som vi tränar blir det väldigt roligt, säger Kim Bergstrand.

– Det var nog en stor utandning efter att vi klarade kontraktet och det är väl mänskligt, men vi vill skaffa goda vanor inför nästa år och det är mycket skönare att gå på ledighet med en bra prestation och resultat i ryggen.

Mot Djurgårdens IF spelade Sirius senast hemma på Studan i den sista matchen innan sommaruppehållet, då gästerna vann med 5-1 efter en målkavalkad under matchens sista fem minuter. Dessförinnan har dock blåränderna varit något av en favoritmotståndare för Sirius, som 2017 gick segrande ur båda mötena efter 2-0 i den allsvenska premiären på Tele2 Arena och 2-0 på Studenternas. Medan stockholmarna i fjol hakade på i toppstriden har man i år sladdat betydligt mer, och får sikta in sig på att säkra sin sjundeplats i dagens match. Förre landslagsmålvakten Andreas Isaksson gör sin sista match i karriären, medan förre Siriusmittfältaren och nyckelspelaren Kerim Mrabti väntas lämna för utlandet efter årets säsong.

– Djurgården är väldigt fysiska, snabba, har otroligt mycket energi och är framåtlutade på sin hemmaplan. Vi vet hur det såg ut förra våren när de kom mot oss hela tiden. Det har de verkligen gjort de sista två matcherna också, och Kerim har varit väldigt dominant i det centrala spelet. Det gäller att hantera anstormningen som kommer på ett bra sätt och spela så mycket av vår fotboll som vi kan, säger Kim Bergstrand.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch