Inför: Djurgårdens IF FF – IK Sirius

01082021_1627805419.jpeg

På tisdagen ställs Sirius mot topplaget Djurgården, en match som kan vara oerhört viktig för våra damer i hoppet om en uppflyttning. Vid vinst så tar man sig upp på en andraplats och kristalliserar ut en tydlig topp fem.

Det är en framskjuten match som spelas mitt i veckan på grund av ett landslagsuppehåll där Fanny Andersson deltog som enda spelare i Elitettan. Annat i veckan är att rutinerade Moa Mattsson skrivit på ett nytt kontrakt med Sirius.
– Jag tror att vi har börjat bygga på något som på sikt kan leda hela vägen till allsvenskan och den resan vill jag gärna vara med på.

Djurgårdens IF FF har skjutit upp två matcher på kort tid så de har en match mindre spelad än Sirius och ligger för närvarande en poäng bakom. Senaste matchen de spelade var en målrik sådan borta mot Sunnanå, det blev till slut en 2-3 vinst till Stockholmslaget.

Sirius har haft ett lite längre uppehåll efter den förkrossande 5-0 vinsten mot Kungsbacka på Studan. Sedan den snöpliga förlusten mot Kvarnsveden har man inte släppt in ett mål och gjort sex, vilket tyder på en briljant attityd.

Vi har som vanligt pratat med herr Unogård som är huvudtränare för damlaget. Det har gjorts en gedigen analys på motståndet men det är inget vi kommer att skriva ned här i större utsträckning, det är en alldeles för viktig match.
– Vi är inne i en otroligt bra period just nu, så det känns väldigt bra att möta Djurgården i det här läget. Vi vet hur man ska slå dem. Jag har sett deras fyra senaste matcher varav en live, berättar han.
Det är inte första gången Sirius möter Djurgården, utan man hade ett möte under försäsongen.
– Vi förlorade med 1-0 på försäsongen efter ett skitmål precis i slutet. En 0-2-seger där hade varit lika logiskt, säger Olof.
Med tanke på hur bra motståndet är så vill man inte gärna gå in på detaljer, ingenting är gratis, som man säger.
– Jag tror att Djurgården passar oss rätt bra men jag vill inte gå in på vilka punkter vi kommer att jobba med imorgon. Man kan inte ge ett så bra lag något gratis, säger han.

Uppehållet är inget som stör Sirius, man valde själv att ta det och har kunnat träna på bra.
– Det var vi som valde att skjuta på matchen, så att vi kunde få hem Fanny Andersson från U23-landslaget, så oss har det inte påverkat negativt. Vi kunde köra på rätt hårt förra veckan och de som inte spelade med F19 igår fick en ledig helg och det är alltid välkommet, berättar Olof.

Senaste nyheten i veckan är att Moa skrev på ett nytt kontrakt. Olof och Moa Mattsson trivs att jobba med varann, så en förlängning passade båda två väldigt bra.
– Personligen har jag stort utbyte av henne, så det känns väldigt inspirerande att vi får fortsätta jobba vidare tillsammans, berättar Olof.

Unogård tycker också att kontraktet visar på att man menar allvar i sin satsning mot Damallsvenskan då Moa är en viktig kugge i laget som bidrar med mer än bara bra spel på planen.
– Det känns både viktigt och väldigt roligt. Det ger en legitimitet till den långsiktiga satsning vi har valt att göra och Moa tror på den och väljer därför att skriva nytt kontrakt redan nu. Hon är otroligt viktig för oss, inte minst i omklädningsrummet som en stark och tydlig ledare, säger han.

Under kommande vecka väntar två svåra matcher, något som inspirerar Olof till att visa vad man går för. Sirius är inte längre ett lag som endast fått en bra start.
– Man kan inte säga att vi bara har haft en bra start längre, när vi spelat åtta omgångar. Vi har fått det att fungera i de flesta matcher vi har spelat och vi är ett väldigt bra fotbollslag när det sker. Nu väntar två tuffare och härliga utmaningar under samma vecka, så det blir kul och se hur vi står oss mot två andra toppklubbar, berättar Olof.

Sist men inte minst går vi igenom skadelistan och vad som väntar där. Det är några frågetecken och vissa som kommer vara borta en längre tid.
– Vi har spelare som kommer tillbaka från sjukdomar och där är det en kamp mot klockan. Det rör sig främst om Amanda Johansson, Malin Forssner och Tyra Kajgård. Ammy Wallin tränar för fullt nu, vilket gläder oss, men debuten lär vänta på sig av naturliga skäl. Stina Melin och Maja Andersson är, som bekant, fortfarande inte att räkna med, berättar Olof.

Matchen spelas alltså i morgon på tisdag borta på Kristinebergs IP i Stockholm klockan 19:00. Som vanligt kommer vi att lägga upp en matchrapport efter matchen, men med tanke på att det är bortamatch kan den dröja lite.

Som vanligt kommer vi att twittra ut signifikanta händelser på vår Twitter.

Vi jobbar hårdast, kom igen Sirius!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch