Inför Djurgården – Sirius

  • App
02082021_1627886884.jpeg

Imorgon beger sig blåsvart till Tele2 Arena för att möta Djurgårdens IF. Sirius hoppas komma tillbaka på vinnarspåret mot fjolårets svenska mästare.

Sirius stod senast för en bra prestation mot Östersund men föll med uddamålet efter några individuella misstag. Nu väntar en ny omgång, det är match nummer 24 för blåsvart som fortsatt har en hängmatch jämfört med majoriteten av lagen i Allsvenskan. Senaste mötet med Djurgården var i den allsvenska premiären där blåsvart föll med 0-2 trots en väl genomförd match. Nu är det dags för revansch mot de tidigare Siriustränarna Kim Bergstrand och Thomas Lagerlöf.

Motståndarna
Djurgården har liksom Sirius spelat 23 matcher och huserar på en femteplats med 36 inspelade poäng. Laget kommer från en vinst mot serieledande Malmö FF efter en sen vändning från 0-2 till 3-2. Fjolårets möten med Djurgården slutade inte heller gott för Sirius med två förluster. Senaste blåsvarta segern hittar vi 2017, då Sirius vann båda mötena med 2-0.

Tabelläget
Sirius innehar sjundeplatsen på 35 poäng, en poäng bakom motståndarna Djurgården. Sirius har 40-37 i målskillnad jämfört med Djurgårdens 35-27.

Theodor Olsson inför matchen
Roligt med en chans till revansch, både från premiären då vi mötte Djurgården och vår senaste match mot Östersund. Det kommer bli en bra match med två bra lag. De bröt en svit utan vunna matcher senast på ett imponerande sätt. Djurgården är kanske det lag som våra supportrar kan bäst efter oss själva. Vi har god koll på dem och känner till dem väl. Deras spel påminner om det Kim och Tolle gjorde under Siriustiden. De kan dock göra justeringar och vara flexibla, men vi har en plan inför matchen imorgon.

Truppstatus?

Alla tillgängliga tränade idag. Joakim Persson och Isak Bråholm är uppe i Luleå och kommer därför inte till spel imorgon. Annars är det bara Sam Lundholm som fortsatt är indisponibel.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch