Inför: Degerfors IF – IK Sirius

01082021_1627805205.jpeg

Imorgon tisdag väntar en av de mest nervkittlande matcherna så här långt för Sirius denna Superettansäsong, då man möter Degerfors IF på bortaplan. På klassiska Stora Valla möts Superettans fyra och femma, båda på 16 poäng efter 9 omgångar. Sirius kommer till matchen stärkta av en imponerande insats hemma mot Mjällby i torsdags, och hoppas förstås kunna upprepa denna även om motståndet nu lär bli betydligt tuffare.
– Vi var väldigt nöjda med både prestationen och resultatet senast, vi gjorde mycket bra saker även om det inte var perfekt någonstans, och har kunnat träna på bra även om vi förstås inte hunnit göra så väldigt mycket, det är tätt mellan matcherna nu, säger Kim Bergstrand

I toppen av Superettan finns två lag som bara fortsätter att ånga på. De fick visserligen kämpa för det, men till slut vann både ettan Jönköping (med 2-1 mot AFC United i lördags) och tvåan Östersund (med 3-2 mot Assyriska igår söndag) i den tionde omgången. Tre poäng skiljer dessa två åt, och ytterligare tre poäng efter kommer trean Varberg. De fick nöja sig med en poäng efter 0-0 mot Brommapojkarna på söndagen, och kan därför ha blivit av med sin trejdeplats när den tionde omgången är över. Både Sirius och Degerfors har nämligen i morgondagens möte chansen att gå upp på samma poäng som Varberg, och förbi på målskillnad, om man tar alla tre poäng på Stora Valla.

Degerfors hade ingen särskilt rolig start på den här säsongen, då man åkte på en riktig chock i premiären i och med 4-1-förlusten borta mot nykomlingen Utsikten. Även hemmapremiären mot GAIS slutade i förlust, 1-0, men sedan har poängen börjat trilla in för värmlänningarna. Förutom ett kryss mot Ängelholm och en ny dipp i 3-0-förlusten  mot Ljungskile har man tagit fem segrar, senast 2-0 hemma mot Assyriska, där båda målen kom inom matchens första 15 minuter. I laget finns ledarna av både Superettans skytteliga; rutinerade anfallaren Petter Samuelsson på 7 mål, och assistliga; förre Siriusmittfältaren Eric Jernberg som står noterad för 5 målgivande passningar så här långt. Det senaste mötet dessa två lag emellan slutade 1-1 på Studan i augusti. Mötet dessförinnan, på Stora Valla i slutet av april i fjol, är ett desto roligare minne för blåsvarta supportrar. Efter att Degerfors tagit ledningen mitt i andra halvlek fick Sirius jaga i slutminuterna, och till slut kom kvitteringen när Jonatan Berg skickade in 1-1 efter 86 minuter. Som om det inte vore nog hann Patrick Hopkins nicka in 1-2 två minuter senare, och Stefan Silva trycka in 1-3 på tilläggstid, bland de mest minnesvärda stunderna från fjolårssäsongen. Men imorgon krävs förhoppningsvis ingen sådan slutminutsvändning.
– Degerfors är ett av de mest rutinerade lagen i seiren och har spelat väldigt bra de sista veckorna, så det blir en bra utmaning. De är väldigt spelskickliga och har en idé som alla kan, och både tränaren och många spelare har varit med länge. Det är ett bra fotbollslag som brukar vara roliga att spela mot, och har varit väldigt bra i sina hemmamatcher hittills. Men sköter vi våra kort rätt och gör grundjobbet, tar med oss just den löpvillighet och rörlighet som vi hade sist, så tror vi att det kommer att bli bra.

Siriustruppen är för närvarande något skadeskjuten, och jämfört med senast kliver både Christer Gustafsson och Frej Engberg ut ur truppen. Den förstnämnde drog på sig en höftskada i senaste matchen, och den andre har problem med hälsenan. Sedan tidigare står Ian Sirelius, Gustav Thörn, Patrick Hopkins, Karl Larson och Niklas Busch Thor på skadelistan. In i truppen kommer istället Kyria Kambusi.

Ni som inte har möjlighet att ta er till Stora Valla imorgon kan följa tv-sändningen på TV4 Sport eller TV4 Play!

Trupp
1 Andreas Andersson
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa
Kyria Kambusi

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch