Inför: Degerfors IF – IK Sirius

01082021_1627845853.jpeg

Efter 2-0-segern borta mot Ljungskile för en vecka sedan är det återigen dags för Sirius att ge sig ut på resande fot. I sin andra raka bortamatch möter Blåsvart Degerfors IF på Stora Valla. Matchen i den 20:e omgången sparkar igång klockan 16:00 på lördagen, då Sirius går för sin åttonde raka seger i Superettan. I tabellen har man skaffat sig ett fem poäng stort försprång till tvåan Halmstad efter 19 spelade omgångar.

– Vi har en sund konkurrens i truppen och fortsätter att slipa på vårt spel. Nu har vi haft tid att jobba med mindre detaljer som vi kanske inte riktigt kunde för ett par månader sedan. Vi gjorde mycket bra mot Ljungskile, särskilt i andra halvlek då vi var närmare 3-0 än de var en reducering, men det är ofrånkomligt att det alltid finns saker att förbättra, säger Kim Bergstrand.

Degerfors har efter en tuff start på säsongen och en vår spenderad i tabellens botten fått bättre ordning på grejerna. 21 poäng håller dem just nu precis ovanför kvalstrecket, på säker mark med fem poängs marginal ned till 13:e-placerade Assyriska. Närmast kommer värmlänningarna från två raka segrar som hjälpt dem att segla ifrån sina tidigare bottenkonkurrenter, efter 2-1-segern hemma mot Ängelholm en 1-0-vinst borta mot Assyriska. Senast de mötte Sirius, på Studan i maj, gick det inget vidare för Degerfors då Blåsvart vann med hela 6-0, men Kim Bergstrand väntar sig betydligt tuffare motstånd denna gång.

– De är helt klart på väg uppåt och har gjort det bra på sistone. De spelar ett spel som liknar vårat på många sätt och jag tror att det kan bli en bra och välspelad fotbollsmatch. Vi får se vilka som gör sin grej bäst helt enkelt, säger han.

Sirius matchtrupp är densamma som till matchen mot Ljungskile. Jesper Arvidsson är den som är närmast spel av de spelare som står på skadelistan, men han har ännu en bit kvar efter sin vadskada.

För dig som inte är på plats i Degerfors tv-sänds lördagens match i TV4 Sport. I annat fall ses vi på Stora Valla! #UppsalaärBlåsvart

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Lukas Jonsson

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch