Inför: Dalkurd FF – IK Sirius

01082021_1627849245.jpeg

Sirius ska snart packa ihop sina grejer och lämna Superettan för nya äventyr. Först ska man bara definitivt knyta ihop säcken som är säsongen 2016. Säsongens 30:e och sista omgång spelas på lördagen klockan 16, för Sirius del på Domnarvsvallen i Borlänge där tabellfyran Dalkurd blir säsongens sista motståndare.

– Vi vill vinna serien och avsluta allting bra, det är en fotbollsmatch vi kommer göra allt vi kan för att vinna, säger Thomas Lagerlöf.

För Sirius del gäller att en poäng definitivt skulle säkra seriesegern, med tre poäng ned till tvåan AFC United inför omgången. De fyra målens bättre målskillnad ger dock även Blåsvart en extra buffert i händelse av en förlust, samtidigt som AFC måste vinna mot trean Halmstad för att ha en chans på förstaplatsen. Streckstriderna i toppen är dock redan avgjorda, och den största spänningen finns kanske i botten där Ljungskile, Assyriska, Syrianska och Värnamo slåss om att undvika direkt nedflyttning och kval.

Dalkurd ligger inför säsongens sista match på fjärde plats, och har bara att försvara den från jagande Varberg i lördagens match. Borlängelaget har stått för en mycket stark säsong som nykomling i Superettan och är ännu inför den sista omgången obesegrade hemma på Domnarvsvallen, där man plockat sju segrar och sju kryss så här långt. Dalkurd är ensamma i serien om att vara obesegrade på hemmaplan, och dessutom det enda lag som besegrat Sirius på Studenternas i år efter 2-1-segern tidigt i våras. I laget märks bland andra 12-målsskytten Mirkan Aydin, Kujtim Bala som lämnade Sirius för Borlängelaget under sommaren och likaledes Siriusbekante Jesper Nyholm (som lämnar för AIK till nästa säsong).

– Det är ett lag med många individuellt skickliga spelare. De har seriens mest spännande försvarsspelare i Nyholm och väldigt många andra spelare som verkligen kan spela fotboll. De spelade väldigt bra en period i våras, men trots att de har många bollskickliga spelare har de kanske haft lite svårt att skapa så mycket målchanser. De har också ett lite spännande försvarsspel med en hel del man-man-inslag, vilket inte är helt vanligt i Sverige där det annars är väldigt mycket zonspel som gäller, säger Thomas Lagerlöf.

– När vi mötte dem på Studan blev vi lite statiska, vi lyckades inte knäcka koden och blev lite störda. De kan spela lite olika, men vi måste vara beredda, läsa in vad de gör och kunna utnyttja de luckor och svagheter som finns.

I Sirius trupp är Christer Gustafsson tillbaka efter skada, medan Dragan Kapcevic inte är tillgänglig för spel efter knäskadan han ådrog sig i matchen mot IK Frej senast.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
30 Karim Fegrouch

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch