Inför: Dalkurd FF – IK Sirius

  • App
01082021_1627858029.jpeg

På lördagskvällen klockan 18 tar sig Sirius an Dalkurd FF på bortaplan när man jagar sin tredje raka seger.

>> Truppen mot Dalkurd FF
>> Supporterinfo: Dalkurd borta på Gavlevallen

Segern borta mot Brommapojkarna följdes upp av en ny seger mot IFK Göteborg, och plötsligt har Sirius vind i seglen. På lördagen väntar en ny sexpoängsmatch när Blåsvart tar sig an Dalkurd FF borta på Gavlevallen.

Efter vändningen senast, då 0-2 blev 3-2 mot IFK Göteborg, är det inställningen och kämpaglöden som kanske främst kan föras över till kommande matcher för Sirius del.

– Vi visar upp en tro och en spelglädje, även om det står 0-2 är det raka ryggar och det ser ut som att man tycker att det är kul och vill göra skillnad. Man gnäller inte och jobbar på. Det är grunden för det här, säger Kim Bergstrand.

– Vi ska bygga på ett bra lagspel och lojalt jobb, vi blir lite bättre i vårt spel varje vecka men vi ska fortsätta vara väldigt ödmjuka inför den situation vi är i.

Dalkurds första halva av säsongen liknar i mångt och mycket Sirius, i alla fall när det kommer till poängskörden. Tillbaka efter sommaruppehållet besegrade man Brommapojkarna med 3-0, och har också hunnit med en 2-2-match mot Trelleborg innan man föll med 4-1 borta mot Hammarby senast.

Mohamed Buya Turay gjorde tröstmålet i den andra halvleken och är lagets överlägset bäste målskytt med åtta mål, vilket ger den kvicke anfallaren en andraplats i den allsvenska skytteligan. Yukiya Sugita och Rewan Amin är andra nyckelspelare i Dalkurd, som numer leds av Johan Sandahl efter att Azrudin Valentic fått lämna en bit in på säsongen.

– De har försvarat väldigt lågt och spelat på kontringar på sistone, och gör det väldigt bra i sitt kontringsspel. De är väldigt passningsskickliga och har mycket talang i laget, säger Kim Bergstrand.

Matchen sparkar igång klockan 18.00 på Gavlevallen i Gävle och sänds i C More Sport. Vi ses!

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch