Inför CSKA Moskva

Idag klockan 16 ställs Sirius mot storlaget CSKA Moskva på Campoamor i Spanien. Ryssarna har haft sitt flera veckor långa läger i nära anslutning till hotellet där Sirius bor och man har sett de ryska ledarna och spelarna från och till under hela veckan.

Att det är en storklubb blev synligt för alla under förra helgens träningsmatch mot norska Odd där varenda plaststol i hela Spanien (nåja) dragits fram till sidlinjen för ledare, avbytare och övrig rysk personal. Spelmässigt blixtrade ryssarna till lite då och då under första halvleken.

Norska Odd stod upp bra en bit in i första halvleken och hade också 1-1 en bit in i den samma innan ryssarna växlade upp och gjorde två snabba mål innan halvlekens slut. Matchen slutade sedan 3-1 till ryssarna. Det var ett tekniskt och stabilt ryskt lag vi fick se, som tog tidiga och konkreta avslut så fort de närmade sig motståndarnas straffområde.

Henrik Rydström berättade igår att Sirius tränat lite extra på försvarsspel inför matchen idag:

Oavsett om de ställer upp med ett A-lag eller ett B-lag så tror jag väl att vi kommer få försvara oss en del så vi körde en övning där backarna alltid var i numerärt underläge vilket gjorde de att de fick jobba hårt”.

CSKA Moskva ligger just nu fyra i den inhemska ligan, elva poäng efter ledande Zenit.

Sirius kommer att matcha ett lag som är så nära en ”startelva” som möjligt. Detta eftersom det är säsongens första tävlingsmatch nästa lördag när Sirius möter Sollentuna i Svenska Cupen.

Det kommer betyda en 5-4-1-uppställning samtidigt som tränarteamet inte är så pigga på att stirra sig blinda på matematiska formler.

Eller som assisterande tränare Theodor Olsson uttryckte saken vid en av genomgångarna i veckan:

Vi är för bra för att låsa in oss i ett system. Vi vill inte bli hämmade av en formation”.

Sirius-CSKA Moskva spelas idag klockan 1600 och direkt efter finns en matchrapport att läsa här på siriusfotboll.se.