Inför: Carlstad United – IK Sirius

  • App
01082021_1627854441.jpeg

Klockan 18.30 på onsdagen möter Sirius division 1-laget Carlstad United på bortaplan i Svenska Cupens andra omgång.

Allsvenskan rullar vidare i helgen med sin 21:a omgång, men innan dess ska Svenska Cupens andra omgång klaras av. För Sirius del innebär det en resa till Karlstad, för möte med division 1-laget Carlstad United.

Matchen sparkar igång klockan 18.30 på Tingvalla IP imorgon onsdag. Segrande lag går vidare till cupens tredje omgång, gruppspelet som spelas i månadsskiftet februari-mars 2018. Sedan detta format infördes inför Svenska Cupen 2012/13 är Sirius ett av bara en handfull lag som tagit sig till gruppspelet på alla fem försök.

– Det har varit bra för oss under de här åren, och vi har goda erfarenheter därifrån. Tävlingssäsongen börjar tidigare och man får bra försäsongsmatcher. Men framför allt är det en titel som man spelar om, säger Kim Bergstrand.

För dig som inte har möjlighet att vara på plats i Karlstad sänder Carlstad United matchen live på nätet, komplett med kommentatorer och intervjuer. Priset är 149 kronor och du hittar dit via länken nedan.

>> Carlstad United sänder matchen live på nätet
>> Truppen mot Carlstad United

MOTSTÅNDARNA
Efter fyra år i Division 2 återvände Carlstad United till Division 1 Norra inför säsongen 2015. Där har man slutat på plats åtta respektive nio de senaste två åren, och just nu är det en sjundeplats som gäller med 15 av 26 matcher spelade. I truppen märks framför allt Eric Jernberg, i Sirius säsongerna 2009-2010, som dock saknats på grund av skadeproblem den här säsongen.

Man har bara hunnit med en match efter sommaruppehållet, och där blev det en 1-0-seger borta mot Vasalund, precis som mot Enskede en månad dessförinnan. För att ta sig till cupens andra omgång besegrade man division 4-laget Melleruds IF med 6-0.

Sirius har förstås studerat sina motståndare, men lägger främst av allt fokus på sin egen prestation.

– Vi vet hur de vill spela och hur deras organisation brukar se ut, vi har en tillräckligt bra bild. Men det är inte det viktiga, det viktiga är vilken mental nivå vi kommer in på och hur bekväma vi kommer att vara. Vi har en tradition av att hantera de här matcherna bra, så vi hoppas vi kan bygga vidare på det, säger Kim Bergstrand.

– Vi förväntar oss ha ett högre tempo och en större skicklighet, men kommer man inte upp i nivå så har man inte det helt plötsligt. Det är inte som att de inte har en hel del bra fotbollsspelare. Det handlar om att hålla ett högt speltempo och använda den mertid som man brukar få mot lägre rankade lag på ett bra sätt.

TIDIGARE MÖTEN
Sirius stötte senast på Carlstad United i Division 1 Norra 2010. Blåsvart vann då med 3-1 borta på Tingvalla, innan värmlänningarna tog revansch genom en 4-2-seger på Studenternas på hösten.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch