Inför Brage: ”Säger sig självt att kvaliteten ökar”

01082021_1627859548.jpeg

Svenska Cupen är förbi, men fortfarande återstår drygt tre veckor till den allsvenska premiären. Tre veckor och tre träningsmatcher för Sirius att sätta de sista detaljerna inför seriespelet. På fredagen väntar superettanlaget IK Brage hemma på Löten, med avspark klockan 12.00.

3-0-förlusten mot Östersund i den sista cupmatchen var en besvikelse, och nu vill Blåsvart tillbaka in i den uppåtgående spelmässiga trend man var inne på fram till dess.

– Vi vill fortsätta att ta steg, även om Östersundsmatchen var väldigt små steg. Det var bitar av den matchen vi var missnöjda med som är viktiga för att vi ska bli bra över tid. Hur bra är vi på att skydda eget mål, och på att komma åt motståndarnas mål. Däremellan var det en jämn match mot Östersund, och mot Halmstad var vi riktigt överlägsna, säger Henrik Rydström.

– Vi vill jobba med tydligheten i försvars- och anfallsspel, jobba med den gemensamma kommunikationen så att vi vet mer och mer vad kompisen vill göra i varje situation. Då blir det lättare. Sedan vill vi också få speltid på de spelare som varit skadade.

Blåsvart hjälps betydligt i sin process av att skadelistan nu är betydligt mycket kortare än tidigare. Tillbaka till fredagens match är såväl Stefano Vecchia och Robert Åhman Persson som Daniel Jarl.

– Vi siktar på en halvlek med RÅP och Steffo, och Jarl har inte heller spelat så mycket. Det är ett tillfälle att få igång dem. Det märks på träningen, med Sam också tillbaka. Det är fyra potentiellt tongivande spelare, det säger sig självt att kvaliteten ökar, säger Henrik Rydström.

Dagens motståndare IK Brage nosade på topplaceringarna i fjolårets superetta men slutade till slut på sjätte plats. I laget finns förre Siriusanfallaren Jonathan Lundbäck, och tränare är förre Siriusförsvararen Klebér Saarenpää.

Inträdet till träningsmatchen är i vanlig ordning fritt. Vi ses på Löten!

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch