Inför BP: ”Intressant konkurrenssituation”

  • App
01082021_1627859575.jpeg

Sirius tar sig på lördagen klockan 14.30 an BP borta på Grimsta i sin näst sista träningsmatch innan seriestarten.

>> Truppen mot BP
>> TV | RÅP inför BP: ”Viktig match för oss”

Seriepremiären närmar sig. För Sirius del återstår nu bara två träningsmatcher innan det blir skarpt läge, den första på lördagen då Blåsvart tar sig an BP borta på Grimsta IP, en match som sparkar igång klockan 14.30.

4-2-segern mot Brage för en dryg vecka sedan gav flera positiva besked, men nu vill Sirius förstås ta ytterligare ett par kliv framåt inför seriestart.

– Vi tyckte att vi gjorde det lite bättre i försvarsspelet mot Brage, så nu vill vi att det sitter minst lika bra mot BP också. Så att vi hittar en grundtrygghet och nu när vi får lite spelare tillbaka kan bli mer samspelta. Vi behöver bli bättre i egen och motståndarnas box, och där tog vi steg framåt mot Brage så vi ska spinna vidare på det, säger Mirza Jelecak.

Med de flesta spelare friska och bara ett par skavanker kvar i skadeväg har konkurrensen i truppen nu hårdnat ordentligt.

– Det blir en intressant konkurrenssituation nu som är väldigt rolig men samtidigt också tråkig, för vi vill ju att alla ska få spela, men det är så det funkar, säger Mirza Jelecak.

BP, som i fjol åkte ur Allsvenskan, har rustat inför säsongen i Superettan bland annat genom att ta in Siriushjälten Oscar Pehrsson, som lämnade Blåsvart efter säsongsslut i höstas.

För dig som inte är på plats på Grimsta sänds matchen live både av hemmalaget BP (gratis) och UNT (för prenumeranter).

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch