Inför Bollstanäs SK – Sirius Dam

01082021_1627813697.jpeg

Av Elitettan återstår nu bara två omgångar. Den näst sista av dem utspelas i dag när damerna tar bussen till Upplands Väsby för att ta sig an Bollstanäs.

Bollstanäs – med tidigare Siriustränaren Kalle Fremdling i spetsen – har haft en tung säsong. Laget ligger med sex poäng kvar att spela om på nedflyttningsplats och är tvunget att gå rent samtidigt som både Älta och Jitex på platserna ovanför förlorar båda sina matcher, för att säkra nytt kontrakt i Elitettan. Ett inte omöjligt men rätt hisnande scenario för Bollstanäs.

Även Sirius har haltat en smula i de senaste matcherna och åker till dagens match med två oavgjorda och en förlust i de tre senaste matcherna. Kontraktet är sedan länge säkrat men man befinner sig i lite av ett vacuum med elva poäng ner till avhängda Sunnanå och sex pinnar upp till Hovås Billdal på femteplatsen.

När lagen drabbade samman på Studenternas i juni tog Sirius en komfortabel 4 – 0-seger. Frågan är om det kommer att gå lika lätt i dag mot ett Bollstanäs som kämpar för förnyat kontrakt?

– Tittar man på vår tabellrad så ser det inte jättespännande ut men tittar man på deras blir det betydligt mer spännande, säger Olof Unogård. De måste vinna idag för att kunna hänga kvar, så de lär skicka på oss allt de har. De uppträder som ett lag som slåss kring nedre strecket – de försöker gå högre i sitt försvarsspel och spelar ganska rakt i anfallsspel, samt att de skickar upp väldigt mycket folk på fasta situationer. Så, vi räknar inte med en lika komfortabel resa som sist.

Det har gått lite tungt de senaste matcherna. Efter en imponerande seger över blivande Allsvenskarna Djurgården har det blivit två oavgjorda och senast en förlust och Sirius har inte nätat på tre matcher.

– Nästan alla lag hinner med toppar och dalar under en säsong och det här får nog ses som vår dal, konstaterar Olof. Vi har pratat om att inte avfärda matcher som antingen bra eller dåliga och de tre senaste matcherna har innehållit både och. Senast tycker jag ändå att vårt spel tog ett steg i rätt riktning och med lite mer skärpa i sista passningen eller i avslut så kunde vi ha skapat fler klara målchanser. Sett till statistiken var det en jämn match men de slår till med ett drömmål som inte en målvakt i världen hade tagit och vi ger bort en straff. Jag hoppas och tror att vi får betalt för några veckors hårt slit med anfallsspelet idag.

En lång och tuff säsong börjar ta ut sin tribut och flera är otillgängliga inför dagens match. Tempest Norlin åkte på en smäll mot Hovås Billdal och har ont i ryggen. Ammy Wallin har besvär med sitt knä och Agnes Nyberg fick en lättare hjärnskakning under gårdagens träning. Dessutom är Stina Melin, Madelen Lindström och Josefin Lindström sjuka plus att det av samma orsak finns frågetecken om Tyra Kajgård kan starta.

Bollstanäs SK – IK Sirius FK

Lördag 10 oktober 14:00

Bollstanäs IP

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch