Inför Bollstanäs SK – IK Sirius FK

01082021_1627849266.jpeg

I kväll är det dags för tredje omgången i damernas upplaga av Svenska Cupen. Damerna möter Bollstanäs på bortaplan och tränaren Fredrik Bernhardsson räknar med en tuff match.

Bollstanäs blir definitivt en tuff motståndare i kväll. Efter att ha tagit hem division 1 norra Svealand med god marginal stupade de till slut på målsnöret mot Assi IF i kvalet till Elitettan, efter att ha spelat 0 – 0 på hemmaplan och förlorat borta med 1 – 2.

Förra året blev tufft för Bollstanäs som slutade näst sist i Elitettan. Nedflyttningen var ett faktum men i år har laget har gått nära nog rent genom årets serie, under ledning av den tidigare Siriustränaren Kalle Fremdling, och inkasserat hela 18 segrar av 22 möjliga under säsongen. Tyvärr räckte det inte hela vägen i år.

Det hindrade dock Bollstanäs från att tillfoga Sirius säsongens tyngsta förlust under slutspurten i oktober förra året. Siffrorna skrevs till slut till 5 – 1 i Bollstanäs favör på ett kylslaget Bollstanäs IP.
Hemmamötet – i juni – slutade omvänt. 4 – 0 till Sirius så på något sätt kan man väl se säsongen 2015 som oavgjord lagen emellan.

I ett ”normalläge” borde Bollstanäs rimligen vara en motståndare som Sirius besegrar i nio fall av tio men nu är det cup och där gäller inga vanliga regler.

– Laget har haft en ledig helg, berättar Fredrik Bernhardsson. Det kändes bra med välbehövlig vila och återhämtning. I går drog vi igång träningen igen och det var ett taggat gäng som körde. Det här är en viktig match med en åttondelsfinal under försäsongen 2017 på spel.

Eftersom lagen spelar i olika serier har Fredrik inte haft Bollstanäs särskilt mycket under luppen men han har ändå en klar bild av laget.

– Jag har inte sett dem live men jag har fått rapporter från andra tränare. Bollstanäs är ett bra lag som vann sin serie övertygande. Det är tufft för ett lag att vinna men ändå inte gå upp, och jag vet inte om de hunnit hantera den känslan ännu. Hursomhelst är det ett vasst lag med flera profilstarka spelare, som förmodligen kommer att spela 4-4-2. Absolut ett lag att se upp med.

Under morgonen fick Fredrik ett par återbud från Emelie Magnusson och Fanny Lång, som båda insjuknat. Något som dock inte får honom att darra på manschetten.

– Det är klart att de är viktiga spelare men jag är inte orolig eftersom vi har kompetenta ersättare på alla positioner.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch