Inför: BK Häcken – IK Sirius

01082021_1627851537.jpeg

På fredagen klockan 19 är det dags för Sirius att ta sig an BK Häcken på bortaplan i allsvenskans sjunde omgång.

Den sena kvitteringen hemma mot Jönköpings Södra i måndags gjorde att Sirius fick en positiv känsla med sig in i de blott tre vilodagarna fram till nästa allsvenska utmaning. Mot BK Häcken på Bravida Arena sparkar man igång allsvenskans sjunde omgång klockan 19 på fredagskvällen, och man tar med sig mycket från måndagens match trots ”bara” en poäng.

– Vi gjorde väldigt mycket bra på ett svårspelat underlag. Det är inget lag som har skapat så mycket på Jönköping. Sen måste vi vara väldigt noga i saker och ting och vara ödmjuka hela tiden. Slår vi av på något blir vi straffade. Men det var mycket positivt, mot AIK vände vi matchbilden och nu vände vi till poäng också, trots ett mentalt tungt mål att släppa in, säger Kim Bergstrand.

Vill du åka till Hisingen på fredagen? Till Bravida Arena rullar en supporterbuss i Västra Sidans regi. Läs mer om resan och annan praktisk info för dig som ska se matchen på plats via länken nedan.

>> Supporterinfo: Häcken borta

Inte på plats? Se matchen via C More! Använd denna länk när du köper matchen så får Sirius ta del av intäkterna.

MOTSTÅNDARNA
BK Häcken fick efter åtta år under Peter Gerhardssons ledning en ny tränare inför årets säsong, i form av Mikael Stahre. Så här långt in på den allsvenska säsongen har det lett framför allt till en starkare defensiv, med bara tre insläppta mål på sex matcher (minst i serien, före Sirius och Malmö på fyra), medan utdelningen framåt inte blivit lika bra. Åtminstone inte fram till i tisdags. Efter tre mål på de fem första matcherna blev det nämligen fyra i en och samma match när Häcken besegrade stadsrivalerna IFK Göteborg med 4-0 hemma på Bravida Arena.

Med ett minst sagt namnkunnigt anfall, bestående av bland andra Paulinho, Alhassan ”Crespo” Kamara och Alexander Farnerud, är det ju annars offensiven som varit hisingsklubbens främsta kännetecken. Farnerud har dock missat de två senaste matcherna på grund av skada, och i matchen mot IFK Göteborg blev också främste försvarspjäsen Rasmus Lindgren utvisad, och därmed avstängd i fredagens match.

– Häcken har supermycket kvalitet i varenda spelare, deras offensiva spelare är väldigt skickliga. De har alla bitar för att vinna den här serien. Sen har de har gjort i princip alla sina mål på omställningar, så det gäller att ha koll på balansen och deras kontringsspel. Men vi känns fräscha i huvudet, och med tanke på att vi haft det tuffaste spelschemat i allsvenskan känns det som att kropparna hänger med. Så vi kan nog störa dem rätt bra, säger Kim Bergstrand.

TIDIGARE MÖTEN
Historiskt sett har Sirius ingen vidare statistik mot BK Häcken, men det har gått nästan ett decennium sedan lagen möttes. Fyra möten har det blivit, i superettan under säsongerna 2007 och 2008, och lika många blåsvarta förluster. Det senaste mötet var en osannolik 8-0-seger för Häcken på dåvarande hemmaarenan Rambergsvallen hösten 2008, Blåsvarts största förlust någonsin i seriesammanhang.

LÄGET I TRUPPEN
I Sirius trupp saknas jämfört med senast Jesper Arvidsson, som är avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort för säsongen. In kommer Oscar Kindlund.

Trupp
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Daniel Jarl
6 Johan Eiswohld
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
23 Philip Haglund
30 Lukas Jonsson
31 Joshua Wicks
90 Moses Ogbu

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch