Inför BK Häcken - IK Sirius

1500X1000_BKHacken

Matchen mot BK Häcken är den sista matchen innan ett uppehåll på en månad väntar i Allsvenskan. Laget från Hisingen är just nu tvåa i den allsvenska tabellen, dock med exakt lika många poäng som Hammarby och AIK. Matchen utgör omgång 10 i Allsvenskan och avsparken äger rum kl 17:00 på Bravida Arena.

Se den allsvenska tabellen på allsvenskan.se.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför matchen:

Ytterligare en tuff match står på schemat imorgon, vad är dina förväntningar på matchen?
– Vi har presterat bra de senaste veckorna och mina förväntningar är att vi fortsätter på den inslagna vägen. Att möta Häcken på bortaplan är en stor utmaning men i våra förberedelser tycker jag att vi har prickat rätt i delar av spelet som jag tror blir viktiga i matchen. I och med att vi även plockat viktiga poäng på slutet är både spelare och ledare fyllde av självförtroende – jag hoppas det visar sig och ger resultat imorgon.

Känslan just nu är att vi har vänt en negativ trend, hur tänker du kring det?
–  Jag gillar det som hänt de senaste veckorna. Att åka på tuffa smällar och sen resa sig – det är starkt. Häcken är favoriter i matchen men vi har ett par veckor av bra träning i ryggen, vilket jag tror varit den största faktorn till att vi gjort det bra under maj. Spelarna har inte tvekat utan kört på.

Hur är tillgängligheten och läget i laget?
– Förutom de långtidsskadade består skade- och sjuklistan av Filip Rogic, Isak Ssewankambo, Kevin Wright och Herman Sjögrell. David Mitov Nilsson drog fingret ur led på träningen under veckan och saknas även han.

Sirius senaste matcher
Varbergs BoIS – IK Sirius: 0-2.
IK Sirius – IF Elfsborg: 2-0.

 AIK – IK Sirius: 2-2.

TV-sändning

Matchen sänds på discovery+. För varje nyteckning genom länken här nedan får Sirius en del av intäkterna. Har du inte möjlighet att se matchen på plats i helgen är det ett perfekt tillfälle att registrera ditt discovery+-abonnemang inför den allsvenska säsongen.

>> Till discovery+

Biljett

Säkra din plats på läktaren här.

Motståndet

BK Häcken ligger just nu tvåa i serien med sina 20 poäng (6v, 2O, 1F). Även ettan och trean i tabellen har just 20 poäng, men Hammarby som är etta har bättre målskillnad och AIK som är trea har sämre målskillnad. Lagets bästa målskytt såhär långt är Alexander Jeremejeff som stått för nio nätrullningar och dessutom leder skytteligan i allsvenskan.

Förra årets möten mellan Sirius och BK Häcken slutade med två vinster för Blåsvart. Matchen på Studan slutade 3-0 och matchen på Bravida Arena slutade 1-2.

BK Häckens senaste matcher
IFK Värnamo – BK Häcken: 1-2.
BK Häcken – Kalmar FF: 3-1.
Malmö FF – BK Häcken: 1-2.

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch