Inför: BK Häcken – IK Sirius

  • App
02082021_1627883704.jpeg

Topplagen kommer alla på rad för Sirius, som på söndagen beger sig till Hisingen för att ta sig an BK Häcken på Bravida Arena med avspark klockan 17.30.

>> Matchfakta

Sirius räckte inte riktigt till mot AIK hemma på Studan förra helgen, en välspelad första halvlek till trots, och föll med 2-0 mot serietvåan.

När allsvenskan nu rullar vidare med ett fortsatt tufft spelschema för Blåsvart får man ännu en chans att störa ett av seriens topplag, efter bortapoäng mot både Norrköping och Malmö tidigare i sommar. BK Häcken väntar borta på Bravida Arena, med avspark klockan 17.30 på söndagen.

Häcken skuggar i vanlig ordning topplagen i den allsvenska tabellen. Förlusten i toppmötet borta mot Djurgården (2-0) för en vecka sedan var dock en tung smäll, och Hisingsgänget lär jaga en seger med allt man har mot Sirius för att hänga med sina konkurrenter i jakten på Malmö i toppen. Särskilt sedan man så sent som i torsdags slogs ut ur Europa League-kvalet efter en 3-0-förlust mot holländska AZ hemma på Bravida Arena.

Segrar mot Sundsvall och Örebro föregick Djurgårdsförlusten, och med spelare som Alexander Jeremejeff och förra årets skytteligavinnare Paulinho har Häcken en av seriens absolut starkaste anfallsuppsättningar. Det visade man också när man i vårens möte gjorde fyra mål på Studan och besegrade Sirius, som inte fick med sig några poäng från matchen trots tre egna mål i 4-3-förlusten.

Senast Blåsvart besökte Hisingen förra hösten blev det till slut en 2-1-förlust i en tät match, men lagens tre tidigare allsvenska möten slutade alla oavgjort. Det lär bli ännu en tuff drabbning ikväll.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch