Inför: BK Häcken – IK Sirius

  • App
01082021_1627858758.jpeg

Sirius tar sig på onsdagskvällen an BK Häcken borta på Bravida Arena i allsvenskans 28:e omgång, med avspark klockan 19.00.

>> Truppen mot BK Häcken

Med tre raka segrar i sexpoängsmatcher, senast 4-2 hemma mot Brommapojkarna så sent som i söndags, har Sirius tagit tre stora kliv bort från bottenstriden. Med tre matcher kvar att spela har Blåsvart nu nio poäng ner till kvalstrecket och ikväll kan det allsvenska kontraktet 2019 bli helt och hållet klart.

Tufft motstånd väntar dock för Blåsvart när man möter ett mycket formstarkt BK Häcken borta på Bravida Arena. Thomas Lagerlöf ser fram emot utmaningen.

– Om Häcken kanske är det bästa laget i allsvenskan just nu så är nog vi också ganska högt upp i den tabellen sedan vi bröt förlustsviten i somras. Vi är ett väldigt bra fotbollslag just nu och ska fortsätta jobba väldigt hårt tillsammans och vara kollektiva i allt vi gör, säger han.

För BK Häcken står en hel del på spel i kvällens match. Tabellfyran jagar den tredjeplats som garanterar en plats i nästa sommars Europa League-kval, en plats som man ser ut att hamna i en tät kamp om tillsammans med nuvarande trean Hammarby och femman Malmö. Hisingsgänget har gjort en mycket stark höst och står sedan början på augusti på tio segrar, en oavgjord och en förlust på 12 matcher.

Flera av de tio segrarna har varit stora sådana, och Häcken har gjort flest mål av alla lag i allsvenskan. Senast i lördags besegrade man Dalkurd med 5-0 borta på Gavlevallen. Skyttekungen Paulinho var avstängd då, men har sedan innan ryckt iväg till en klar ledning i skytteligan med imponerande 19 mål. Bakom honom finns Alexander Jeremejeff, tillbakavärvad från Malmö FF under sommaren, som står noterad för 10 mål. I dagens match är istället han avstängd efter att ha dragit på sig sitt tredje gula kort mot Dalkurd.

– Häcken är kompakta i sitt försvarsspel, nästan alltid samlade och ganska balanserade när de anfaller, så man får inte många kontringslägen på dem. De är väldigt spetsiga i sitt anfallsspel, där de överlåter väldigt mycket till sina fyra offensiva spelare som skapar mycket på egen hand, säger Thomas Lagerlöf.

För Sirius krävs ytterligare ett steg upp i prestation ikväll.

– Vi tror att vi har goda möjligheter att åka ner och störa dem, men det kommer att krävas en maxprestation. Vårt försvarsspel måste sitta klockrent och vårt anfallsspel måste upp till högsta nivån. Vi har skapat mycket målchanser och gjort mycket mål, men ska vi kunna fortsätta med det mot Häcken måste anfallsspelet vara mycket mer varierat än vad det varit i de senaste matcherna, säger Thomas Lagerlöf.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch