Inför: BK Häcken – IK Sirius

  • App
01082021_1627856112.jpeg

På lördagen klockan 15.30 möter Sirius BK Häcken borta på Bravida Arena i försäsongens näst sista träningsmatch.

Försäsongen lider mot sitt slut, men innan det är dags att dra igång allsvenskan om drygt två veckor har Sirius två ytterligare träningsmatcher att klara av. Den första av dessa spelas på lördagseftermiddagen, då Blåsvart tar sig an BK Häcken borta på Bravida Arena på Hisingen, med avspark klockan 15.30.

Efter 2-2 och årets bäst insats så här långt mot IFK Göteborg i den avslutande cupmatchen hoppas Sirius kunna bibehålla den vinden i seglen när nu säsongen närmar sig i högsta fart. I matchtruppen till dagens match finns båda de senaste nyförvärven Abdul Razak och Omar Eddahri med och står redo för debut i Blåsvart.

>> Truppen mot BK Häcken
>> Inte på plats? Matchen sänds i CMore!

Efter att ha slutat på fjärde plats i förra årets allsvenska har Häcken under vintern till viss del fått börja om på nytt i och med att tränaren Mikael Stahre lämnade och ersattes av Andreas Alm. I spelartruppen är dock mycket sig likt. Mest noterbart är att unge ytterbacken Egzon Binaku såldes till Malmö FF och att stjärnan Alexander Farnerud valde att avsluta sin karriär efter den allvarliga knäskada han ådrog sig i det allsvenska mötet på Studenternas i somras. In har istället bland annat förre AIK-spelaren Viktor Lundberg kommit.

Efter att ha vunnit sin grupp i Svenska Cupen före IFK Värnamo, Norrby IF och GIF Sundsvall mötte Häcken i måndags Djurgården på bortaplan i kvartsfinalen. Där blev det efter en jämn tillställning och ett sent avgörande seger för Djurgården med 1-0.

Senast Sirius och Häcken möttes, i den olyckliga match på Studenternas då inte bara Alexander Farnerud utan även Moses Ogbu åkte på allvarliga skador, blev slutresultatet 2-2. Så blev det också i fjolårets första möte lagen emellan, då Christer Gustafsson satte kvitteringen till 2-2 för Sirius på tilläggstid på Bravida Arena.

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch