Inför avgörandet: Falkenbergs FF – IK Sirius: ”Vi har en jävla chans”

01082021_1627813963.jpeg

2-2 i halvtid, och på söndagen smäller det. Klockan 17:15 spelar Sirius herrar den andra kvalmatchen till allsvenskan mot Falkenbergs FF på Falkenbergs IP.

Vi är halvvägs igenom kvalet till nästa års allsvenska, och det är likaläge i halvtid. Det var en på många sätt härlig kväll på Studan i torsdags, men 2-2 var ett resultat som varken drog på allt för många smilband eller gav några hängande huvuden. För det är ju på söndagen det ska avgöras. 17:15 är tiden, Falkenbergs IP är platsen och Blåsvart är redo att ge sig in i 2015 års sista 90 minuter med allt att vinna.

– Känslan är… Man var besviken efter ju, men nu… det är ju bara att vinna. Vinna eller göra tre mål, och det ska vi greja. Det har vi gjort förut. Jag känner mig skittaggad, och det tror jag hela laget gör. Idag såg det väldigt piggt ut. Så det här ska bli bra, säger en sprudlande Ante Eriksson efter lördagens lätta träning på Löten.

Från tränarhåll är Thomas Lagerlöf inne på lite samma spår.

– Vi har analyserat matchen såklart, men känslan är ganska lik vad den var direkt efteråt. Vi gjorde en medelmåttig insats och behöver åtminstone komma upp i en bra insats imorgon för att kunna vinna det här, och det tror vi att vi har en bra chans att kunna göra.

Kim Skoglund:

– Vi vet att vi måste gå ut och få ut i alla fall 95, kanske 100 procent av vår kapacitet för att kunna vinna den matchen, och det är en rolig uppgift, att veta att vi kan bli allsvenska om vi går ut och gör det. Det känns väldigt spännande och kul, vi har en jävla chans. Åka ner och vinna bara så är vi i allsvenskan.

Förutsättningarna är alltså sådana efter torsdagens oavgjorda resultat att det lag som vinner matchen i Falkenberg på söndagen också vinner hela dubbelmötet, oavsett med vilka siffror. Vid ytterligare ett oavgjort resultat är det dags att börja räkna antal gjorda mål på bortaplan. 0-0 eller 1-1 vore alltså till Falkenbergs fördel, 2-2 skulle leda till förlängning och eventuellt straffläggning och 3-3 eller mer skulle göra Sirius till ett allsvenskt lag 2016.

Nästan 150 blåsvarta supportrar åker i tre bussar ned till Falkenberg, och ytterligare andra sluter upp på andra vägar. För er som inte kan vara på plats tv-sänds matchen i TV12. Uppsala är blåsvart. Nu kör vi!

I Siriustruppen görs en förändring, då Calle Nyström är tillbaka efter avstängning och ersätter Nicklas Maripuu.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Nicklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch