Inför: Åtvidabergs FF – IK Sirius

01082021_1627818886.jpeg

På söndagen klockan 15 spelar Sirius herrar sin andra seriematch för året, då Åtvidabergs FF står för motståndet borta på Kopparvallen.

En väl genomförd premiär senare är det på söndagen dags för Sirius att fortsätta in i Superettans andra omgång med gott självförtroende. Efter att nynedflyttade seriefavoriten Halmstad avfärdats med 2-1 på Studan står nu nästa nykomling från allsvenskan, Åtvidabergs FF,  för motståndet på bortaplan. Klockan 15:00 sparkar årets andra seriematch igång på Kopparvallens konstgräs.

– Det finns såklart alltid saker att förbättra, men vi var verkligen nöjda med mycket mot Halmstad. Det var många som gjorde bra prestationer och det var en välförtjänt seger, säger Kim Bergstrand.

Med en och en halv omgång spelad är det bara AFC United som står på två segrar så här långt i Superettan. 2-0 mot Degerfors följdes på lördagen upp med 3-0 mot GAIS. Vann på lördagen gjorde även Halmstad och Frej (motTrelleborg respektive Assyriska), medan Dalkurd och Varbergs spelade 1-1. Tre av de övriga matcherna i omgången spelas på söndagen, förutom Åtvidaberg – Sirius även Värnamo – Ljungskile och Syrianska  – Degerfors. Omgången avslutas på måndag med matchen Örgryte – Ängelholm.

Efter fyra raka säsonger i Allsvenskan åkte Åtvidabergs FF i sin återkomst till Superettan  på en tung premiärförlust för en vecka sedan, då Varberg vann med 2-1 på Påskbergsvallen. I sin hemmapremiär på söndagen möter den allsvenska fjolårsjumbon alltså Sirius. Det är ett till stora delar nytt lagbygge jämfört med det som fick lämna Allsvenskan i fjol, där viktiga kuggar som trotjänarna Henrik Gustavsson, Kristian Bergström och Daniel Hallingström lämnat. Kvar till tränaren Roar Hansens förfogande finns ett relativt ungt och oprövat lag där nyförvärvet Simon Helg från GIF Sundsvall kanske är den som sticker ut mest.

– De spelar en klassisk superettanfotboll med en 4-4-2-uppställning och har ett ganska ungt och äregirigt lag. De har bytt ut en del spelare och har fått gå igenom en förvandling som förstås inte är färdig ännu, men det är ett ganska väl uppbyggt lag, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp till matchen görs en förändring jämfört med premiären, då nyförvärvet Paul Torres vars arbetstillstånd nu behandlats färdigt ersätter Daniel Ahonen.

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Jakob Bergman
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch