Inför: Assyriska FF – IK Sirius

01082021_1627805144.jpeg

Efter att ha besegrat GAIS med hela 5-0 hemma på Studan är det ett Sirius fyllt med självförtroende som imorgon söndag åker till Södertälje för möte med Assyriska, som liksom Blåsvart inlett säsongen starkt. Den snöpliga förlusten mot Ljungskile kunde snabbt glömmas, och årets första bortaseger ska istället tas imorgon med matchstart klockan 17 på Södertälje Fobollsarena. Kim Bergstrand är beredd att hålla med om att Blåsvart har en uppåtgående trend.
– Vi spelade bra till stora delar även mot Ljungskile, och det är många som börjar bli pigga nu, vi har spelat in nya spelare som Johan, Maripuu, Kingsley och Figge och de har börjat haja hur Sirius spelar fotboll. Så det ser hoppfullt ut.

Utgår man från tabellen så lär det bli en jämn drabbning imorgon. Sirius ligger på femte plats med sina 12 poäng, med Assyriska en placering och en poäng bakom. Matchen ingår i Superettans åttonde omgång, vars sex första matcher spelades igår och idag. Av dessa slutade hela fem matcher oavgjort, bland annat mötet mellan trean Östersund och serieledande Jönköping, som slutade 1-1. Den enda match som stack ut från mönstret var den mellan Ljungskile och Degerfors, där de förstnämnda tog en stark 3-0-seger. Omgången avslutas imorgon med förutom Assyriska – Sirius även matchen mellan Mjällby och Utsikten.

Fjolårssäsongen var överraskande tuff för ett relativt högt ansett Assyriska, som länge låg i den absoluta botten men till slut klarade sig kvar i Superettan tack vare kvalseger mot Örgryte, trots att man inte vann en enda hemmamatch på hela säsongen. Även mot Sirius hade man ett underläge, efter 1-1 i Södertälje, där Stefan Silva kvitterade sent för Sirius, slutade höstens möte på Studan med 2-1-seger för Blåsvart. Assyriskatränaren Azrudin Valentic  hann både lämna och återvända under säsongens gång, men har nu lyckats vända på steken. Assyriska inledde säsongen starkt, man var obesegrade efter fem omgångar, men har nu åkt på två raka förluster, hemma mot AFC och borta mot Varberg. En starkt bidragande orsak till säsongsinledningen var anfallaren Mattias Genc, som ligger tvåa i skytteligan med sina fem mål. Anfallsuppsättningen innehåller även Andreas Haddad, och andra namnkunniga spelare är bland andra Christer Youssef och Fredrik Holster.
– Vi var väldigt bollägande mot GAIS , och det gick att spela väldigt metodiskt. Vi tror att vi kommer behöva spela snabbare fotboll imorgon, så det har vi pratat en del om. Det är ett väldigt bollskickligt lag vi möter, så vi kommer antagligen inte ha samma bollinnehav som vi har normalt sett. De har väldigt skickliga spelare offensivt, men sätter vi vårt försvarsspel, vilket jag tror vi gör, och spelar snabbare fotboll så har vi idéer om hur vi ska lösa det, säger Kim Bergstrand.

>> Åk supporterbuss till Södertälje!

I Siriustruppen tillkommer jämfört med senast Frej Ersa Engberg, medan Kyria Kambusi utgår på grund av skada. Skadelistan ser i övrigt ut som tidigare, med framför allt Karl Larson och Andreas Eriksson som närmar sig spel men ännu inte är redo för morgondagens match.

Trupp
1 Andreas Andersson
2 Frej Ersa Engberg
4 Oscar Pehrsson
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nicklas Maripuu
19 Chirster Gustafsson
20 Moses Ogbu
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
30 Lukas Jonsson
33 Erik Figueroa

Foto: Björn Pettersson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch