Inför: Assyriska FF – IK Sirius

01082021_1627844876.jpeg

En lång vårsäsong går mot sitt slut, men innan Sirius kan gå på sommarvila väntar på söndagen en sista, tuff utmaning. Assyriska står för motståndet borta på Södertälje Fotbollsarena klockan 18 i ett möte som på senare år alltid varit ett jämnt sådant. Med två starka segrar i ryggen hoppas Sirius kunna ta sommarlov på bästa sätt.

– Frånsett 2-0-segern i cupen 2014 har vi inte riktigt fått till det borta mot Assyriska, så det ska vi försöka ändra på nu. Vi har pratat om att vi måste hantera den höga press som de ofta sätter, men annars är det bara fortsätta på inslagen väg, säger Kim Bergstrand.

I och med AFC Uniteds 4-1-seger borta mot tidigare serieledarna Halmstad på lördagen har Sirius chansen att ta sommaruppehåll i serieledning. För att överta förstaplatsen från AFC krävs Siriusseger på söndagen. Matchen på Södertälje Fotbollsarena blir vårsäsongens sista i Superettan, sedan övriga matcher i den 15:e omgången alla spelats på lördagen. Bland annat åkte seriefyran Dalkurd på en 1-0-förlust borta mot Värnamo.

Som ledare av Superettans maratontabell är Assyriska en mycket vanlig motståndare i landets näst högsta serie på 2000-talet, men efter en fin fjärdeplats i fjol gör man så här långt i år en av sina sämre insatser i Superettan. En trettondeplats är inte vad man hade hoppats på i Södertälje med välrenommerade nyförvärv som Daniel Sliper och Ken Fagerberg som förstärkte truppen inför säsongen. Senast blev det förlust med 2-0 borta mot Trelleborg. Sirius vann också sitt senaste möte med Assyriska, 1-0 på Studan i höstas, men på Södertälje Fotbollsarena har det alltid blivit tuffa drabbningar, på senare tid 0-0 i fjol och 1-1 året dessförinnan.

– Assyriska började serien knackigt, men efter tränarbytet tycker jag ändå att de hittat tillbaka lite till det de varit. Särskilt på hemmaplan brukar de spela i ett högt tempo  och de har en hel del bollskicklighet och snabbhet. Men för vår del handlar det om att vara tuffa och bra i duellspelet och noggranna i allmänhet, särskilt i försvarsspelet, säger Kim Bergstrand.

Sirius matchtrupp är densamma som mot Ängelholm med två undantag – både Alexander Nilsson och Ante Björkebaum är avstängda efter att ha dragit på sig sina tredje gula kort för säsongen. In kommer istället Kyria Kambusi och Daniel Ahonen.

Trupp
1 Benny Lekström
2 Jakob Bergman
3 Karl Larson
5 Paul Torres
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
10 Dragan Kapcevic
12 Oscar Kindlund
13 Kujtim Bala
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Nickas Maripuu
22 Daniel Ahonen
24 Karvan Ahmadi
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson
Kyria Kambusi

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch