Inför årets första träningsmatch

900x700_DB

Årets första match stundar när Superettan-laget Örebro SK gästar Studenternas under lördagseftermiddagen. Avsparken äger rum 14:00, säsongskortsinnehavare har fri entré och det går även att köpa lösbiljetter till matchen via siriusfotboll.ebiljett.nu.

Sirius

Huvudtränare Daniel Bäckström inför första träningsmatchen

Berätta om uppstarten av försäsongen.
– Inom i vissa områden har uppstarten varit helt i linje med vår planering. Sedan har den rådande samhällssituationen gjort att vi behövt göra några justeringar och tvingats vara utan vissa spelare i verksamheten. Något som har gjort att förutsättningarna varit lite stökiga. Trots de speciella omständigheterna har vi kunnat träna på och jag tycker att vi fått till en bra uppstart. 

Fredrik Liverstam och Rasmus Andersson är två nya ansikten som varit med under den här veckan, berätta om intrycken av dem.
– Det har varit såsom jag har förväntat mig. Fredrik, med stor rutin och sin profil sedan tidigare, och Rasmus, som kanske är ett mer oprövat kort med en stor potential. Vi har använt träningarna till att lära känna dem bättre. Planen är att både Fredrik och Rasmus kommer delta i matchen imorgon.

Vad har du för förväntningar på morgondagens match?
– Planen är att spela två startelvor där vi byter alla spelare i halvtid. Det kommer bli ett mer A-betonat lag i första halvlek för att sedan i andra halvlek blanda A-lagsspelare med U19-spelare. Förväntningarna är att vi, trots ett tidigt skede på säsongen, tar oss an matchen på det sättet vi vill ta oss an matcher. Även om det är en uppstartsfas nu så ska vi spela den fotbollen som vi vill spela. Det vill säga högt tempo i både anfall- och försvarsspel med tydlighet i vår struktur. Sedan ser jag såklart fram emot att ha publik och supportrar tillbaka på Studenternas, vi hoppas att vi kommer bjuda på en match som värmer.

Hur ser tillgängligheten ut inför matchen?
– Vi har en del frånvaro i truppen, både på grund av skador och sjukdomar. Följande spelare är otillgängliga:

 • David Mitov Nilsson
 • Johan Karlsson
 • Patrick Nwadike
 • Adam Hellborg
 • Laorent Shabani
 • Christian Kouakou
 • Aron Bjarnason
 • Tim Björkström

 Motståndarna

 • Örebro SK slutade på femtonde plats i Allsvenskan 2021 med 18 inspelade poäng och spelar därmed i Superettan 2022.
 • Förra årets allsvenska möten mellan lagen slutade 1-2 på Studenternas och 1-1 på Behrn Arena.
 • Lagen möttes även i Svenska Cupens gruppspel 2021, den matchen slutade 2-2 på Behrn Arena.

TV-sändning
Matchen sänds på discovery+. Har du inte ett abonnemang kan du använda nedan länk för att ge Sirius en kickback i samband med att du registrerar ett nytt discovery+-abonnemang.

>> Se matchen på discovery+

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch