Inför: Ängelholms FF – IK Sirius

01082021_1627805709.jpeg

På lördagen klockan 16 spelar Sirius herrar sin sista match innan drygt tre veckors sommaruppehåll, då man möter Ängelholms FF på bortaplan.

Superettanvåren går mot sitt slut. Bara en match återstår för Blåsvart innan man har klarat av alla den första halvans femton och går till ett par veckors sommarvila. Mot Ängelholm på bortaplan på lördagen ska man avsluta våren på bästa sätt och ge sig själva ett fint utgångsläge inför hösten, är tanken. Även om man fortfarande bara förlorat en match på hela säsongen var ytterligare ett oavgjort resultat senast, 2-2 efter toppkonkurrenten Varbergs sena kvittering, en besvikelse.
– Vi har tränat försvarsspel den här veckan, och det handlar framför allt om inställningen till att försvara vårat eget mål. Vi tycker att vi slarvade mycket mot Varberg i passionen att försvara målet. Det är inte så att vi inte ved vad vi ska göra, men vi har en väldigt offensiv balans i laget nu med skador på Kim, Thor och Patrick, och då måste de som spelar verkligen vara hängivna och försvara, så det har vi pratat om, säger Kim Bergstrand, som trots att Sirius är med i toppstriden inte är helt nöjd med vad man åstadkommit under våren.
– Om vi vinner imorgon kommer det självklart kännas mycket bättre, men fortfarande så är vi ganska tillfreds spelmässigt, men inte nöjda med resultaten så här långt.

En av Sirius närmaste konkurrenter och senaste motståndare, Varbergs, tjuvstartade på torsdagen den femtonde omgången genom att besegra IFK Värnamo på bortaplan, åtminstone tillfälligt ta över tredjeplatsen och sätta lite press på lagen runt omkring. På lördagen möter Syrianska, som smyger upp bakifrån på sin sjätteplats, AFC United på hemmaplan samtidigt som ytterligare fyra matcher spelas, medan omgångens hetaste match är den mellan för närvarande fjärdeplacerade Degerfors och serieledarna Jönköping, som går av stapeln på måndag.

Ängelholms FF är ett mångårigt Superettanlag som trots en turbulent säsong med både arenaflytt och konkurshot lyckades klara sig kvar i serien hyfsat bekvämt i fjol, som tolfte lag med tre poäng ned till Öster på den första kvalplatsen. Sirius har plusstatistik på de gulklädda skåningarna från i fjol, efter 0-0 på Studan vann Blåsvart med 2-0 på Ängelholms IP under hösten. Även i år har Ängelholm fått en tuff start, men nu främst på det sportsliga planet. Blott två segrar och tio ihopsamlade poäng ger en fjortondeplats för närvarande. Efter 1-0-segern hemma mot Utsikten har man åkt på två raka käftsmällar i tuffa bortamatcher, 4-0-förlust i Jönköping och 3-0 mot AFC United senast. Anfallaren Fredrik Karlsson är bäste målskytt på tre mål i ett lag där framträdande spelare annars är sådana som mittfältaren Marcus Bergholtz och yttern Vladica Zlojutro.
– Vi tror nyckeln blir att försvara oss bra, Ängelholm är ett bollskickligt lag och är rätt duktiga på att skapa målchanser. De har bytt mycket spelare sedan förra året, och det har väl inte satt sig helt än. Men det finns fortfarande massor med kompetens och de kan spela på olika sätt, det är ett flexibelt lag, säger Kim Bergstrand, som tycker det är dags att börja sätta trender inför höstsäsongen.
– Vi har inte stulit några poäng på hela våren, utan vi har fölorat en massa poäng. Vi känner att vi ändå är i bra form och har spelat en bra fotboll, men varit för dåliga på att vinna matcherna. Vi måste skaffa oss en vana inför hösten att vinna fotbollsmatcher, och jag hoppas att vi börjar imorgon.

I Siriustruppen görs en förändring, där Kingsley Sarfo utgår och ersätts av Jonatan Berg. Saknas på grund av skada gör fortsatt Patrick Hopkins, Niklas Busch Thor och Kim Skoglund.

Trupp
1 Andreas Andersson
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
9 Ante Björkebaum
10 Stefan Silva
11 Jonathan Lundbäck
14 Ian Sirelius
15 Gustav Thörn
16 Johan Andersson
18 Nicklas Maripuu
19 Christer Gustafsson
20 Moses Ogbu
21 Andreas Eriksson
22 Daniel Ahonen
25 Carl Nyström
27 Jonatan Berg
33 Erik Figueroa

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch