Inför: Ängelholms FF – IK Sirius

01082021_1627845366.jpeg

Inledningen av höstsäsongen för en knapp vecka sedan var visserligen en aning svajig, men 5-3-segern mot Assyriska gav till slut ändå tre poäng och en fjärde raka seger för att inleda säsongens andra halva. På lördagen bygger fortsatt serieledande Sirius vidare borta mot Ängelholms FF, där man sparkar igång matchen klockan 18:00.

– Vi har naturligtvis pratat om det som hände senast, men vi släppte den matchen ganska snabbt och fokuserade på den här. Vi har haft en vanlig, bra träningsvecka där det sett piggt och rappt ut, säger Kim Bergstrand.

Ängelholms FF har på senare tid upplevt stor turbulens framför allt utanför planen, där det ett tag under veckan var osäkert om klubben skulle överleva och helgens match över huvud taget bli av. För stunden är dock de gulklädda skåningarna kvar i Superettan och det kommer att spelas fotboll på Ängelholms IP på lördagen.

Också rent sportsligt har Ängelholm haft en tuff säsong, och man ligger för närvarande näst sist i tabellen. Strax före sommaruppehållet stod man dock upp bra mot Sirius på Studenternas, där Blåsvart avgjorde i 1-0-segern så sent som i matchminut 83, och efter att sedan ha hemmabesegrat Degerfors med 2-1 höll Ängelholm jämna steg även med topplaget Halmstad där man också förlorade knappt, med 1-0 på bortaplan.

– Det brukar alltid bli tuffa matcher mot Ängelholm. Det är ett bra fotbollslag som haft det tufft vid sidan om men ändå hållit ihop det bra på planen, de slog Degerfors och gjorde det bra mot Halmstad senast. Det blir viktigt att vi håller koll på balansen och kommer till avslut i våra anfall, säger Kim Bergstrand.

I Sirius trupp är Karl Larson tillbaka efter avstängning.  In kommer även Alexander Hedman. Till skadelistan har dock Karvan Ahmadi, som ådrog sig en befarat allvarlig knäskada under veckan, tillkommit. Saknas gör även krasslige Jakob Bergman.

Trupp
1 Benny Lekström
3 Karl Larson
4 Oscar Pehrsson
6 Patrick Hopkins
7 Niklas Busch Thor
8 Kim Skoglund
9 Ante Björkebaum
10 Dragan Kapcevic
11 Alexander Nilsson
12 Oscar Kindlund
13 Kyria Kambusi
14 Ian Sirelius
16 Johan Andersson
17 Kingsley Sarfo
18 Jesper Arvidsson
20 Moses Ogbu
27 Alexander Hedman
30 Lukas Jonsson

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch