Inför Älta IF – IK Sirius Dam

01082021_1627807420.jpeg

Då är även damerna i selen igen. I morgon är det omstart i Elitettan när laget åker till södra Stockholm för bortamöte med Älta. Och nu är Sirius förstärkt med en nykrönt Europamästarinna eftersom Emma Holmberg är tillbaka mellan stolparna. 

Senast det begav sig lagen emellan var vid Sirius första hemmamatch på Studenternas, för säsongen. Trots ett mer eller mindre konstant övertag matchen igenom blev den onödigt spännande eftersom Älta lyckades peta in det första målet och hålla rent i de egna maskorna fram till halvtidsvilan.

Därefter var det inget snack. Fanny Andersson behövde bara ett par minuter in i andra för att kvittera och en halvtimme senare såg Tempest Norlin till att göra segermålet. Lite som den matchen har det väl sett ut för de två lagen i Elitettan efter det. Sirius har haft tur – och skicklighet – på sin sida medan det varit mera ömsom vin och ömsom vatten för Ältas del. Laget ligger på åttonde plats med hela nio poäng upp till sexan Sirius.

När man nu kliver ut på plasten på Älta IP är det två spelhungriga lag där Sirius kan glädjas åt att Emma Holmberg är åter i truppen efter sin EM-succé. Vi kollar läget med Olof Unogård.

Hyfsat stort spelövertag i vårmötet men det skulle ta en hel halvlek innan det gick hål på dem.

– Vi hamnade i ett ganska besvärligt läge när de lyckades ta ledningen i en ganska onödig situation som vi själva skapade, berättar Olof. Det var starkt av oss att vända den matchen och prestationen var bra även om spelet inte var hundraprocentigt. Älta är en tuff motståndare som spelat många målsnåla matcher överlag, så det brukar bli tajta historier mot dem. Det blir det säkert imorgon också även om jag förstås skulle föredra att vi kopplar ett mycket tydligare grepp om matchbilden från start. Under de flesta matcherna under våren hade vi en oförmåga att förvalta våra målchanser i första halvlek, så det skulle vara skönt att göra ett mål innan pausen imorgon.

Sjätte plats just nu. Är det ungefär där vi hör hemma eller siktar ni högre i tabellen?

– Jag tycker att vi hör hemma högre upp. Vi har satt topp-fem som målsättning och det känns fullt rimligt. Hamnar vi topp-tre kan vi vara riktigt nöjda. Det var en del snack under våren att vi inte plockade tillräckligt med poäng mot topplagen. Av dem var det bara Kvarnsveden vi mötte hemma och kryss borta mot Kalmar, Djurgården och Hovås är jag nöjd med alla dagar i veckan. Kan vi slå något av topplagen hemma på Studan kommer vi vara med där uppe och slåss om platserna. Tränarna har tillgång till nästan hela truppen. Saknas gör Josefin Lindström och Clara Ringmar som dras med sjukdom samt Amanda Johansson som har vissa problem med ett lår.

twitter.com/siriusdam rapporterar vi viktigare matchhändelser.

Älta IF – IK Sirius FK

Torsdagen 30 juli, 19:00

Älta IP, Nacka

Foto: Björn Pettersson

 

Huvudpartners – Sirius Fotboll

Stötta Blåsvart på Studan

Biljetter till nästa hemmamatch